Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Bevaring og Naturvidenskab

Bevaring og Naturvidenskab er Nordens største konserveringsinstitution med en bred vifte af specialister inden for forskellige materialeområder. Vi har til huse i de smukke fredede bygninger omkring Brede Værk.

Udover at arbejde med museets samlinger udfører vi også restaurerings- og konserveringsopgaver for kunder uden for Nationalmuseet. I tæt samarbejde med kunden tilrettelægger vi konserveringen og restaureringen af den aktuelle opgave. Vi udfører ofte store opgaver, der kræver gennemtænkte helhedsløsninger, og som involverer flere af vores konserveringsværksteder.

Vores arbejde hviler på mange års erfaring med konservering og restaurering af forskellige materialer. Vi arbejder på grundlag af en solid håndværksmæssig praksis og har dybtgående viden om historiske materialer og teknikker.

Kontakt Bevaring og Naturvidenskab for gratis og uforpligtende tilbud på konserverings- og restaureringsopgaver.

Bevaring og Naturvidenskab er ofte vært for internationale kongresser, der omhandler forskning og metoder indenfor konservering og restaurering. Læs mere om kommende kongresser.

Er du studerende på Kunstakademiets Konservatorskole og skal du skrive opgave? Så find inspiration til potentielle emner, som Bevaring og Naturvidenskab ønsker mere viden om.

Enestående konservering

Nationalmuseet ejer ca. 200.000 genstande, der er af Enestående National Betydning og derfor særligt bevaringsværdige.

Kulturministeriets "Udredning om Bevaring af Kulturarven" betød i 2004 yderligere midler til bevaring af Nationalmuseets samlinger. Inspektører ved museet udvalgte genstande og efterfølgende har konservatorer undersøgt og registreret ENB-genstandenes bevaringstilstand med henblik på en bevaringsplan, der indtil videre skal løbe over 10 år. Bevaringsarbejdet omfatter konservering af nedbrudte museumsgenstande og forbedring af magasiner til Nationalmuseets omfattende samlinger. Dette basale museumsarbejde skal sikre, at samlingerne i mange år fremover kan være til rådighed og gavn for forskning og formidling.

Arbejdsområder på Bevaring og Naturvidenskab

Maleri halvt renset
Konservering og restaurering
Målinger foretages in situ
Miljøarkæologi og Materiale-forskning
Der laves forskellige analyser
Laboratoriet analyserer
Insektangrebet og brandskadet genstand
Katastrofehjælp

Forskning, samling og bevaring

I.C. Modewegsvej, Brede
DK-2800 Kgs. Lyngby
Tlf:   +45 33 13 44 11
Fax: +45 32 51 49 00
E-mail

Google Maps 

Bevaring og Naturvidenskab
Klik på billedet og gå på opdagelse mellem bygningerne i Brede, der huser Nationalmuseets Bevaringsafdeling