Nationalmuseet - Undervisning

04 september 2014

Gratis for folkeskoler i Københavns Kommune

Lige nu er det gratis for de københavnske folkeskoler at bestille en række undervisningsforløb på Nationalmuseet, Tøjhusmuseet og Orlogsmuseet. Man kan blandt andet få forløb som "Sørøvere" for de mindste, "Konge, ridder og bonde" for mellemtrinnet og "Dilemma Afghanistan" for udskolingen.

Ask Yggdrasil slår rod i Danmarks Oldtid

Nyt undervisningsområde på Nationalmuseet fra 19.08.14

Livets træ fra den nordiske mytologi, Ask Yggdrasil, danner rammen om et nyt undervisningsområde placeret centralt i udstillingerne. Mellem grenene kan man gå på opdagelse i vikingetiden og senjernalderens mystiske motivverden. Balder og Odins død udspiller sig ved siden af ridende valkyrier, farlige slanger og ofrede mænd. Det nye område skal især bruges til at understøtte undervisningstilbuddet "De nordiske guder", som du kan finde her.

Etableringen sker som led i Nationalmuseets strategi for 2012-15, der blandt andet sigter mod at skabe en bedre integration mellem udstillinger, aktiviteter og undervisning. 

Nyt undervisningsforløb på Orlogsmuseet

I Orlogsmuseets nye særudstilling ”Under fælles flag” tilbyder vi for mellemtrinnet forløbet "Tordenskjold – under fælles flag". Eleverne møder matros Niels Trosner, som tager dem med på en rejse over tid i den dansk-norske fællesflåde. Undervejs arbejder vi med livet om bord i krigs- og fredstid på de store sejlskibe, og med hvordan Dannmark gennem tid har ændret sig fra at være en helstat til at være en nationalstat.

Christian 4. er tilbage på Tøjhusmuseet!

Efter et kort fravær vender Christian 4. hjem til Tøjhusmuseet i form af et nyt undervisningsforløb for mellemtrinnet, "Christian 4. og Tøjhuset".  I den fantastiske historiske ramme arbejder vi med Christian 4. og tre af de krige, han deltog i: Kalmarkrigen, Trediveårskrigen og Torstenssonsfejden. Med udgangspunkt i disse forskellige genstande og dragter arbejder vi med, hvordan Christian 4. har været med til at forme vores nationale selvforståelse, samt hvordan hans egen historie og eftermæle er formet af de krige, han deltog i.

Kaffe, skibsøl og beskøjter

Åbent hus-arrangement for lærere og pædagoger 01.10.14 kl. 13.00 - 17.00 på Nationalmuseet. 
Tag dine kolleger under armen, og find ud af hvad Nationalmuseet kan gøre for jer. Bliv inspireret, og forbered dit næste besøg med klassen. Mød de undervisningsansvarlige museumsinspektører, og få et indblik i, hvilke undervisningstilbud Nationalmuseet, Tøjhusmuseet og Orlogsmuseet har. Få et introduktionsforløb til vores udstillinger og se de gratis undervisningsmaterialer vi tilbyder jer, både trykte og digitale, og få smagsprøver med hjem.  

Medio september vil det endelige program for de aktiviteter, oplæg og andet, der vil kunne opleves på Nationalmuseet, blive lagt ud på Skoletjenesten. Tilmelding ikke nødvendig.

Kom på Nationalmuseet og "Mød en død"

Nationalmuseet tilbyder fra det nye skoleår undervisningsforløbet "Mød en død" til landets grundskoler. Eleverne får mulighed for at tage med på en rejse til de dødes rige, hvor vi møder museets moseofre og mumier. Eleverne er med til hinduistisk ligbrænding og farverig fest på De Dødes Dag i Mexico. Det dialogbaserede undervisningsforløb tager afsæt i elevernes livsverden, tanker og forestillinger om døden – som er fælles for os alle, men alligevel forskellig over tid, kultur og religion.

Sex! 

Hvordan flirtede man i 1700-tallet, hvad brugte man et udskylningsapparat til, og hvilke tabuer har der været forbundet med krop, køn og seksualitet igennem historien? Kom ind, og få en anderledes seksualundervisning, når vi fortæller om lyst, skam og fortielser igennem 340 år. Vi fortæller, hvordan synet på sex og seksualitet har ændret sig, om kønssygdomme og kærlighed, og om forskellige præventionsformer. 

homehome
Nationalmuseet
Prinsens Palæ
Ny Vestergade 10
DK-1471
København K
Tel. +45 3313 4411 (telefontid: man-tors 10-16, fre 10-15)
Web: natmus.dk
Hook op med os:
facebooktwitterinstagrampinterestflickrissuuyoutubesoundcloudtripadvisor