Kan du ikke se denne HTML mail? Klik her
 
 
 
 
Nationalmuseet - Undervisning17 november 2014
 
 
 


 
 

Særudstillingen "Mennesker i krigen 1864" åbner

08.11.14 - 01.03.15
Gratis adgang
I særudstillingen vil der være tilknyttet undervisningsforløb til udskolingsklasser samt til de videregående ungdomsuddannelser

Undervisningen retter sig mod fagene dansk og historie og er baseret på, at eleverne bliver inddraget som en aktiv del af undervisningen. De kommer via iscenesættelse som personer i krigens opstart, gennemførelse og afslutning helt tæt på rigtige personer i tiden omkring 1864. Selve udstillingen tager udgangspunkt i at tale om 1864 som den fælles krig, og har  fokus på at fortælle om menneskene bag krigen, hvad enten de deltog direkte i krigen eller blev påvirket på anden måde. Personerne spænder over soldater, kunstnere, præster, pårørende, politikere og akademikere fra samtiden. Udstillingen er bygget op om personerne og de genstande, der repræsenterer deres historie. Sideløbende med genstandene og personerne, fortælles krigens kronologiske udvikling fra optakten hen over selve krigen til efterspillet. Som et sidste lag kommer refleksionerne over krigen ind gennem de kunstværker, der er med i udstillingen. Her vises krigens rædsler og konsekvenser for soldaterne og derigennem ses også eftertidens opfattelse af krigen.

Udstillingen er produceret af Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot, Schleswig-Holsteinischer Landesbibliothek og Historiecenter Dybbøl Banke.


Julen nærmer sig...

Nisseskole
Udbydes fra 17.11.14 - 19.12.14
Som noget helt nyt tilbyder Nationalmuseet et nyt undervisningsforløb, hvor eleverne kommer i Nisseskole. I Nisseskolen skal du finde din indre nisse frem, når vi blandt andet taler om kirkenisser, gårdnisser og skibsnisser, hører julefortællinger og laver forskellige nisselege, der i sidste ende gør dig til en rigtig nisse. 

Små julelege
Udbydes fra 17.11.14 - 19.12.14
Hør om julen, som den blev fejret blandt folk på landet, dengang hvor der hverken fandtes juletræer eller julegaver. Vi taler om den tro og overtro, der var knyttet til julen, og leger nogle af de gamle lege, der hørte julen til.

Peters jul
Udbydes fra 25.11.14 - 19.12.14
Besøg Klunkehjemmet, og hør om borgerskabets jul i slutningen af 1800-tallet. Der læses op af ”Peters jul”, og vi taler om pyntning af juletræ, julemad, juletraditioner med mere.


 

Er det tid til pels?

03.10.14 - 22.02.15
Gratis adgang
Nationalmuseet og Marianne Jelved åbnede med succes særudstillingen "Pels – liv og død". Man kan ikke komme uden om, at pels er et materiale, som har fulgt os gennem hele historien, men som samtidig har haft mange forskellige betydninger fra ren overlevelse til at signalere magt, status, identitet og køn. Udstillingens kerne er museets unikke samling af arktiske skinddragter, der repræsenterer hele det cirkumpolare område. Over for disse står de moderne pelskreationer, og på den måde drages man ind i både fortid, nutid og fremtid. Pels handler i dag om især dyreetik, økonomi og oprindelige folks rettigheder, og der er mange interesser knyttet til et af vores ældste beklædningsmaterialer.

Udstillingen har tilbud om involverende undervisning og rundvisninger til alle grupper og alderstrin, og der er gennem udstillingen rig mulighed for at lytte, føle og selv reflektere over, hvad man synes om pels.


Midlertidig lukning af "Den fjerne Krig" på Tøjhusmuseet

20.10.14 - 01.12.14
Der arbejdes i øjeblikket på nye tiltag i særudstillingen ”Den fjerne krig”.  Derfor er udstillingen lukket for undervisning i perioden fra den 20. oktober til den 1. december 2014. 
Vi glæder os til at byde skolerne velkommen til en reetableret udstilling med nye, spændende formidlingsområder med blandt andet soldatens fremskudte base i Afghanistan, infanterivåben, droner og detektorer.


Gratis for folkeskoler i Københavns Kommune

Tilbuddet gælder frem til 19.12.14 – så det kan stadig nås!
Lige nu er det gratis for de københavnske folkeskoler at bestille en række undervisningsforløb på Nationalmuseet, Tøjhusmuseet og Orlogsmuseet.

Nationalmuseet har fået mulighed for at tilbyde de københavnske folkeskoler en række gratis forløb takket være Åbenskole-indsatsen i Københavns kommune. Læs mere om Åbenskole-indsatsen her

 
 
  
 
 
 
 
 
Nationalmuseet
Prinsens Palæ
Ny Vestergade 10
DK-1471 København K
Tel. +45 3313 4411 (telefontid: man-tors 10-16, fre 10-15)
Web: natmus.dk
HOOK op med os:
 
 
 
 Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via af vores hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage flere nyhedsbreve kan du  afmelde dig her