Nationalmuseet - Undervisning 06 oktober 2015
 
 
 

Undervisningsforløb til Særudstillingen "De Hvide Busser"

 
 

Ellen - velkommen til helvede
 
Se den rå og rørende musikalske beretning om en modstandskvinde under Anden Verdenskrig.
 
Forestillingen kan ses gratis i Nationalmuseets biograf onsdag den 4. og torsdag den 5. november, samt fredag den 6. november.
Kontakt Nationalmuseets Undervisningsafdeling for billetreservation.


 
Lær om humanitære organisationer og få chancen for at gøre noget godt for andre
 
I forbindelse med særudstillingen De Hvide Busser, udbyder Nationalmuseet i samarbejde med Sportsgoodfonden en konkurrence. Man skal samle hvide busser på forskellige hjemmesider tilhørende humanitære organisationer.
Det er muligt at tilmelde sig som et hold, og hjælpes ad med skattejagten. Vinderen får 100.000 kr. til sig selv, samt får 100.000 kr. der skal tildeles en humanitær organisation.

 

HJÆLP?! Hvilke dilemmaer stiller flygtningene os overfor?
 
Deltag i Nationalmuseets essaykonkurrence om den aktuelle flygtningesituation og vind 5.000 kr. til dig selv og 50.000 kr. til en af 25 udvalgte humanitære organisationer.
 
Skriv dit bidrag på 2.000 ord og indsend det til museumsinspektør Vibe Nielsen på vibe.nielsen@natmus.dk senest den 19. november 2015 for at deltage i konkurrencen.HJÆLP! Hvilke dilemmaer stiller flygtningestrømmene os overfor?
 
I anledning af særudstillingen De Hvide Busser afholder Nationalmuseet temadage om flygtninge og frivillighed den 29.-30. oktober 2015.
 
Dagene byder på omvisninger og oplæg fra en række eksperter, samt en paneldebat, hvor de deltagende gymnasieklasser kan sætte deres præg på debatten. Kontakt museumsinspektør Vibe Nielsen på vibe.nielsen@natmus.dk for tilmelding.  


 
 
   
 
 
 
 
 
Nationalmuseet
Prinsens Palæ
Ny Vestergade 10
DK-1471 København K
Tel. +45 3313 4411 (telefontid: man-tors 10-16, fre 10-15)
Web: natmus.dk
HOOK op med os: