Kan du ikke se denne HTML mail? Klik her
 
 
 
 
Nationalmuseet - Undervisning03 september 2015
 
 
 

Undervisningsforløb til Særudstillingen "De Hvide Busser"

 
 

 
Lav animationsfilm på Brede Værk
 
I 2050 er robotter en naturlig del af samfundet. Der findes 'build a robot'-laboratorier, hvor man kan skræddersy sin helt egen robot. Men hvad sker der, når der går kludder i maskineriet?
Scenariet udspilles i Brede Værks installation 'Maskinen', hvor eleverne selv spiller hovedrollerne og selv designer de robotter, der kommer til live på samlebåndet. Elevens evne til at samarbejde skærpes, hvilket er altafgørende, når man laver film. Eleverne skal selv tage masker og beklædningsgenstande med til at lave robotter af.


 
Lær om humanitære organisationer og få chancen for at gøre noget godt for andre
 
I forbindelse med særudstillingen De Hvide Busser, udbyder Nationalmuseet i samarbejde med Sportsgoodfonden en konkurrence. Man skal samle hvide busser på forskellige hjemmesider tilhørende humanitære organisationer.
Det er muligt at tilmelde sig som et hold, og hjælpes ad med skattejagten. Vinderen får 100.000 kr. til sig selv, samt får 100.000 kr. der skal tildeles en humanitær organisation.

 

 
Lær om de vilde vandkræfter
 
På Frilandsmuseets vandmølle fra Ellested på Fyn vil medlemmer af Frilandsmuseets Møllerlaug tage eleverne med gennem et forløb, hvor en 1800-tals vandmølle demonstreres i drift. Eleverne kommer til at stifte bekendtskab med matematisk modelering i praksis, når de skal arbejde med udregning af overfladearealer, vandforbrug, hastigheder på vandhjul mm.
Husk at tilmelde jer, da der kun er plads til én klasse ad gangen.
"Kiki den lille heks” med introduktion

Japansk popkultur er populær som aldrig før, og derfor byder vi på filmen ”Kiki den lille heks”. Som introduktion fortæller museumsinspektør Martin Petersen om cosplay og manga. 
Om filmen: Da den lille heks Kiki fylder 13 år, er hun gammel nok til at rejse ud i verden. Men Kiki må indse, at det ikke er helt let at stå på egne ben – ikke engang når man har en flyvende kost og en talende kat som følgesvend. Oplev også udstillingen ”Cosplayer! – Manga og Menneske”

Alder 8+
Pris: 15 kr. Billet købes på buster.dk.


 
 
  
 
 
 
 
 
Nationalmuseet
Prinsens Palæ
Ny Vestergade 10
DK-1471 København K
Tel. +45 3313 4411 (telefontid: man-tors 10-16, fre 10-15)
Web: natmus.dk
HOOK op med os:
 
 
 
 Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via af vores hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage flere nyhedsbreve kan du  afmelde dig her