Nationalmuseet - Bevaring

08 juli 2014

De gik for Scleroseforeningen og Hjerteforeningen...

Den 26. maj valgte 13 kvinder fra Nationalmuseet Bevaring og Naturvidenskab at gå en 12 km lang rute for konceptet "Ladywalk". Ladywalk er, som navnet siger, en vandring hvor kun kvinder har adgang til at deltage. Ladywalks formål er at fremme interessen for gangsport i Danmark, samt støtte organisationer der støtter sygdomsramte kvinder. Vejret var skønt og humøret højt, da de 13 kvinder mødtes på Amager Starnd sidst på eftermiddagen den 26. maj parate til at prøve kræfter med den 12 kilometers gåtur. Turen og aftenen gik fantastisk, og jeg er sikker på, at det ikke er sidste gang disse kvinder vil samles til denne event.

Detaching wall paintings from Dehns Palæ

After a fire in 2010 and subsequent water damage with determination of a fungus contamination in Dehns Palæ, two wall paintings have been detached from the wall. Both pieces are from the 1820s and painted as a Grisaille in oil colour - one on a wooden panel and the other on a plaster support.

The wall painting on plaster is now in the process of restoration. Initially the plaster has been thinned down and impregnated, provided with a backing and then mounted on a honeycomb plate.After removing the facing from detachment the paint layer can becleaned and consolidated. Fill-ins and retouching will follow. The piece on wood has been processed in parallel and is nearly finished. The paintings will probably be mounted again in Dehns Palæ this autumn.

Projektet styres af arkitekt Thorben Schmidt ved Wohlerts Tegnestue

To enheder fra Bevaring og Naturvidenskab på konference i Stockholm

Vigtige kulturhistoriske bygninger, kirker, slotte og herregårde gemmer på skjulte hemmeligheder i form af lag på lag af malings historie. De afspejler en svunden tid, men hvad fortæller sporene egentlig?

145 konservatorer, kuratorer, arkitekter, kemikere og ledere fra 14 lande deltog i den 5. internationale farve konference (Architectural Paint Research - APR) arrangeret af National Heritage Board den 12.-15. marts i Stockholm. Konferencen førte både til nye indsigter og til uddybene internationalt samarbejde.

Temaet for de tre dage på konferencen var:

  • Standarder, procedurer og krav i udbud
  • Tværfaglig kommunikation
  • APR til gavn for brugerne, offentligheden og kunder

Konservatorerne fra Bevaring og Naturvidenskab havde to indlæg og en poster med på konferencen.

360med Roberto Fortuna

360 graders fotografering er det helt store i øjeblikket på Bevaring og Naturvidenskab. Se og hør hvordan det spænder af, når Roberto Fortuna med stor entusiasme fortæller om rotationsfotografering.

Loftmaleriet fra Kongeværelset 1888

Malerikonservatorerne fra Nationalmuseet Bevaring og Naturvidenskab har netop afsluttet en rensnings- og sikringsopgave af et maleri fra Nyere Tids Samling. Maleriet blev lavet til Kongeværelset i “Den nordiske industri-, landbrugs- og kunstudstilling i kjøbenhavn 1888″.

Maleriets farvelag er blevet fastlagt og flænger og huller er limet og planeret. På begge sider af maleriet var der ualmindeligt meget sort snavs. Dette er blevet fjernet ved en støvsugning af bagsiden og en grundig rensning af maleriets farvelag på forsiden.

Besøg fra Sankt Olai Kirke, Helsingør

Bevaring og Naturvidenskab er i gang med en stor konserveringsopgave af de enestående epitafier fra Sct. Olai Kirke i Helsingør. Flere af epitafierne er usædvanligt nok ikke blevet rørt, siden de blev udført og opsat i kirken af de rige toldmestre i 1600-tallet. At de fremstår jomfruelig uberørte skyldes sandsynligvis deres placering utilgængeligt højt, og at de har hængt under forholdsvis gode klimatiske forhold. Nedtagningen og konserveringen giver os nu en enestående chance til at forske og tilegne os ny viden. Derfor bliver der sideløbende med konserveringen foretaget undersøgelser af epitafiernes trækonstruktioner, udført analyser af bindemidler og pigmenter samt lavet røntgen- og IR-optagelser, som vil bidrage til en udvidet forståelse af den tids materialebrug og teknologi.

Den spændende proces bliver fulgt af kirkens menighedsråd, der d. 27. maj kom på besøg på konserveringsværkstederne i Brede. Her fik de for første gang et kig på epitafiernes fine træudskæringer helt tæt på, set epitafiernes stålende farver efter rensning for sort snavs og et indblik i konserveringsprocesserne.

homehome
Nationalmuseet Bevaring
I. C. Modewegsvej
Brede
2800
Kgs. Lyngby
Tel. +45 3313 4411 (telefontid: man-tors 10-16, fre 10-15)
Web: natmus.dk
Hook op med os:
facebooktwitterinstagrampinterestflickrissuuyoutubesoundcloudtripadvisor