24. august 2018

Eventyrernes Klub rykker ind på Nationalmuseet

Mød Danmarks vildeste opdagelsesrejsende. Få historierne om rejsen i en åben jolle rundt om ishavet og en dødskamp med en isbjørn. Nationalmuseet og Eventyrernes Klub hylder ekspeditioner til det ukendte på Kulturnatten og i hele efterårsferien.

Danmark har udklækket flere eventyrere. Nysgerrige efter svar på store mysterier, skjulte skatte, fremmede kulturer har de skrevet sig ind i historien. Knud Rasmussen, Carsten Niebuhr og Jens Yde er nogle af dem, der fyldte avisspalterne dengang og historiebøgerne i dag.

Den farefulde jagt på historien
Hårdføre eventyrere hører ikke kun fortiden til. Adrenalinlystne eventyrere har vi flere af i dag. Mange af dem er eksklusive medlemmer af Eventyrernes Klub, og dem kan man nu møde på Kulturnatten og i hele Efterårsferien på Nationalmuseet.  Her fortæller de, sammen med Nationalmuseets egne forskere, om deres farefulde rejser.

”Vi blander blod med Eventyrernes Klub og hylder fortidens og nutidens oplevelsesjægere, som bidrager med eventyr, viden og unikke genstande. Mange af de kulturskatte vi har i vores samlinger er indsamlet med livet som indsats. Mange arkæologer og andre fagpersoner går bogstaveligt talt gennem ild og vand i jagten på fortiden. De historier kan vi nu få frem i lyset sammen med Eventyrernes Klub - og med støtte fra Nordea-fonden,” siger museumschef Anni Mogensen. 

Mød en eventyrer på Nationalmuseet
Besøg Nationalmuseets åbne herreværelse og mød en eventyrer i chesterfield-sofaen. En af dem er Anders Bilgram, som sejlede rundt om ishavet i en åben jolle. En anden er Nikolaj Kirk, der har smagt på hele verden og lavet mad over bål i hvert et hjørne af verden. En tredje er Søren Sattrup, der har levet blandt nomader på den mongolske højslette. Nationalmuseets Forskningsprofessor Bjarne Grønnow fortæller om den dag, en isbjørn gik til angreb under en udgravning i Arktis.

Se ekspeditionsbiler, kajakker, mongolske telte og meget mere af det udstyr, der skal til, hvis en eventyrer skal vende levende tilbage. Lyt til calypsorytmer og junglebrøl, når Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole vender plader og skyl eventyret ned med læskende tiki-drinks. 

Tid og sted: Nationalmuseet 12. oktober fra kl. 18.00-22.00. 

Efterårsferie for børn – mød en eventyrer og tag på ekspedition til det ukendte
Agenten, børnebogsforfatteren og vovehalsen Walther Christmas er forsvundet. Alt han har efterladt sig er en flaskepost med en krøllet seddel med et næsten udvisket råb om hjælp. Nationalmuseet søger modige børn, der vil finde agenten. Det bliver en lang rejse til det ukendte. Mød også opdagelsesrejsende fra Eventyrernes Klub og hør deres historier fra hele verden. Børn kan også prøve de berygtede kedsomhedsknapper, som har fået vokseværk og skyder op i flere og flere samlinger.  Den anmelderroste børnerundvisning om døden, ”Fortællinger fra graven”, er også på programmet. 

Tid og sted: Nationalmuseet 13. til 21. oktober. Alle dage 10-17.

Eventyret i efterårsferien er støttet af Nordea-fonden

Se også

Del denne side