Udfører en søgningSøg
28. februar 2018

Dansk kro fra kolonitiden i Indien genopstår

Historiske bygninger fra den tidligere danske handelsstation  Serampore i Indien er blevet gennemrenoveret. Nu står bygningerne som levende mindesmærker fra den danske tilstedeværelse i handelsbyen fra 1755-1845.

Siden 2015 har Nationalmuseet, indiske arkitekter og håndværkere restaureret de unikke historiske bygninger med støtte fra foreningen Realdania.  

Byen Serampore ligger i Bengalen i det nordøstlige Indien, hvor den er vokset op omkring handelsstationen med det danske navn Frederiksnagore (1755 til 1845). Det var et centrum for verdenshandlen med krydderier og tekstiler.

Den gamle del af byen gemmer derfor på bygningsarv fra den danske handelsperiode. Bl.a. en guvernørbolig, the Denmark Tavern, Skt. Olavs Kirke og Serampore College. 

Jagten på danmarkshistorie i Serampore
De bygninger som Nationalmuseet og Realdania har stået for at renovere står nu igen flot og bidrager til et forbedret bymiljø til glæde for lokalbefolkningen og besøgende.

The Denmark Tavern er genopført og indrettet, så den fremover kan fungere som offentlig café med mulighed for overnatning for turister og andre besøgende. Den danske bygningsarv i Serampore var indtil for nyligt et næsten glemt kapitel i vores historie.

De næsten 100 år med dansk tilstedeværelse var blot ruiner og støvede dokumenter på et arkiv. Derfor har restaureringen og afdækningen af historien været vigtig for at sikre den fælles dansk-indiske kulturarv for eftertiden. 

The Denmark Tavern indvies onsdag den 28. februar af turismeministeren for Vestbengalen og med deltagelse af ambassadørerne fra de fem nordiske lande.

Læs mere om Serampore Initiativet

Se også