Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Sønderskov
Foto: Pometet, Københavns Universitet

Sønderskov

Æblet.
Spise- og Madæble. Farven er grøngul til matgul med rødbrun farve med violet dug. Huden er meget fedtet og med talrige hudpunkter.
Kødet er hvidt, løst groft og saftigt, syrlig frisk smag. Kraftig duft. 
Plukkes over en lang periode, kan fra august bruges som madæble, men først i oktober er de egentligt modne. Kan fint holde sig til januar. God til henkogning, skulle før i tiden være efterspurgt af konditorer.

Historie.
Stammer fra Fejø, først kendt under navnet slibestensæble. Historien går på, at det første træ stod ved en slibesten. Senere skiftede det navn til Sønderskov da man under udbredelsen til Lolland Falster fandt navnet mindre attraktivt.

Vækstform.
Træet har en middelkraftig og en bred krone. Kræver gode vokseforhold og læ da frugterne nemt blæser ned. Noget medtagelig for sygdomme især hvis træet ikke står under optimale forhold.

Synonymer.
Slibestensæble