Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Rød Annanas på Frilandsmuseet
Foto: Tina Bach Nygaard

Rød Ananas

Æblet.
Et fint spiseæble. Saftigt, aromatisk og meget velsmagende med en behagelig duft. Skrællen har en hvidgul bundfarve og rød dækfarve. Frugtkødet er hvidt og farves lyserødt lige under skrællen. Plukkes over flere omgange fra sidst i august frem til midt i september. Holdbart frem til november under gode opbevaringsforhold.

Historie.
Rød Ananas stammer oprindeligt fra Tyskland og er første gang beskrevet i 1867. I 1888 blev det anbefalet til dyrkning i Jylland. Det er både velegnet til at dyrke kommercielt og anbefalet til haveejere.

Vækstform.  
Langsomt voksende men opnår med tiden en anselig størrelse. Tåler vinden godt og er velegnet til dyrkning på Jyllands hedejord og lette jorde. Kan bruges til fristående espalier og tåler tilbagebeskæring godt. Modtagelig for skurv men ellers et ret sundt træ.

Rød Ananas kan ses i frugthaven ved herregården fra Fjellerup (nr. 25).