Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Aroma
Foto: Pometet, Københavns Universitet; Rød Aroma, Amorosa.
Aroma
Foto: Pometet, Københavns Universitet; Aroma.

Aroma

Æblet.
Spise- og madæble. Stort og fladrundt æble. Grundfarven er gulgrøn med rød dækfarve med svage striber. Kødet er saftigt med middel sødme og syrlighed. God aroma. Høstes i september og spisemodent frem til oktober. God til most og cider.

Historie.
Aroma stammer fra Balgård i Sverige og er en krydsning af de danske sorter Ingrid Marie og Filippa. Sorten er dannet i 1947. Der findes også en rød Aroma kaldet Amorosa, denne er en mutation dannet i 1988 i skåne i Sverige.

Vækstform.
Middelstor træ der danner et bredt og åben træ med brede grenvinkler. Meget frugtbart og sund. Modstandsdygtig mod flere sygdomme.

Synonymer.
Aroma Balsgaard

Aroma kan ses ved spisepladsen tæt ved gården Barsø. (nr. 37-40)