Udfører en søgningSøg

Podcasts

Her kan du lytte til podcasts om vikingetiden og Vikingeborgen Trelleborg. Tryk på linket under den tekst, du ønsker at høre noget om. Lydfilen vil åbne i et nyt vindue.

I dette klip kan du blandt andet høre om Harald Blåtand, de danske vikingetogter og de to børneskeletter, der er fundet på Trelleborg:
Podcast om de danske vikinger (04:25 min.)Hør om udgravningen af Trelleborg, som Poul Nørlund i 1930'erne stod i spidsens for, og hør om rekonstruktionen af langhuset:
Podcast om udgravningen af Trelleborg (04:43 min.)Hør om ildstedets betydning for vikingerne, og om den røgforgiftning, det ofte har medført. Få desuden viden om vikingernes madvaner og køkkenfaciliteter:
Podcast om ildstedet (03:56 min.)Hør om gravpladsen på Vikingeborgen Trelleborg og om dødeligheden i vikingetiden. Få desuden oplysninger om overgangen fra asatro til kristendom, og om høvdinge og trælles forskellige positioner i samfundet:
Podcast om død og ritualer (04:33 min.)Hør om Trelleborg, hvordan den er bygget om hvor mange ressourcer Harald Blåtand har brugt på dette fantastiske byggeprojekt:
Podcast om ringborgen (03:25 min.)