Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Udstillinger

Udstillinger på Trelleborg

Vikingeborgen Trelleborg - En 1000 år gammel vikingeborg

Ét af de steder, hvor vikingetiden kan opleves på tætteste hold, er på Vikingeborgen Trelleborg nær Slagelse på Vestsjælland. I et naturskønt område ligger én af vikingernes store ringborge. Trelleborg blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand. I dag ses resterne af den store kongeborg tydeligt i terrænet. Kom tæt på vikingerne for 1000år siden og og nyd den smukke natur i Tude ådal.

Museet på Trelleborg

Få mere at vide om kongeborgen ved at besøg museum på Trelleborg. Modeller, arkæologiske fund og rekonstruktioner giver et levende indtryk af Trelleborgs historie, beboerne og borgens funktion.

Gå i vikingernes fodspor

Oplev vikingernes liv på tæt hold i den rekonstruerede landsby Slagløse. Museet tilbyder i påske og pinse, hele sommersæsonen og efterårsferien et væld af aktiviteter, opvisninger og events. Prøv selv kræfter med vikingernes håndværk og daglige gøremål og oplev den autentiske stemning omkring madbålet.

Se hvilke aktiviteter, der er åbne og planlæg dit besøg. Mange aktiviteter foregår i skolernes ferieperioder.

Vikingeborgen Trelleborg er for børn i alle aldre.

Udforsk den 1000 år gamle kongeborg. Gå på jagt efter Trelleborgs skatte udendørs eller i museets udstilling og find vikingekrigerens sværd, spyd eller økse.

I sommerferien og de øvrige ferier, kan du møde museets vikinger, der fortæller om vikingernes liv i krig og fred. Du kan også bage et lækkert fladbrød, smede en kniv, skyde med vikingernes langbuer, støbe smykker eller deltage i den drabelige krigertræning.

Trelleborg planlægger derudover specielle ferieaktiviteter i påskeferien og efterårsferie. Hold dig opdateret om nyheder og nye arrangementer.

Bag om udstillingen

I 1995 åbnede den selvejende institution Museet ved Trelleborg, og størstedelen af materialet, som i sin tid blev fundet ved udgravningen, blev overført fra Nationalmuseet.

En del af materialet, som blev fundet, er stadig under konservering, herunder nogle skibsdele, et stykke yderst velbevaret tekstil og en tømmerstok, der til sin tid vil kunne levere en årringsdatering.

I 2004 gennemgik udstillingen en modernisering, hvor der bl.a. blev opført en model, der viser et tværsnit af voldanlægget. Samtidig kom en række nye udstillingstekster til, som fortæller om Trelleborgs historie og vikingetiden generelt.

I udstillingen præsenteres størstedelen af de arkæologiske fund fra udgravningen. Her kan du som besøgende studere værktøj, våben, tømmerdele, keramik og en lang række andre genstande, samt fire af de bedst bevarede skeletter fra området. Derudover rummer udstillingen et antal rekonstruerede vikingedragter. Der er også mulighed for, at du selv kan prøve ringbrynjer, hjelme og våben og mærke vikingetiden på egen krop.