Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Værd at vide, når du besøger Trelleborg

Velkommen til vikingeborgen Trelleborg

 

Tak for jeres booking af undervisningsforløb på Vikingeborgen Trelleborg. Hermed praktiske oplysninger for jeres dag på Trelleborg. Bemærk! at der kan forekomme ændringer i det udsendte program i forbindelse med vejret.

 

Praktiske oplysninger

· Ved ankomst henvend jer venligst i receptionen.

· Ankom gerne i så god tid, at toiletbesøg og andet er i orden før forløbet.

· Vi mødes med eleverne foran museumsbygningen.

· Efter velkomst og en kort introduktion til dagens program tager museumsformidleren jer med på museets område.

· I er velkomne til at spise medbragte madpakker før og efter forløbet ved de opsatte borde udendørs eller i viking loungen.

· I museets åbningstid kan i handle i museumsbutikken før eller efter forløbet.

· Bagage kan opbevares i aflåste skabe og trækvogne udlånes.

· I er velkomne til at besøge vikingeborgen Trelleborgs udendørsområde på egen hånd før og efter programmet.

· Husk varmt og praktisk tøj efter vejret og årstiden.

· Find ekstra undervisningsmateriale og læs mere på om Trelleborg og vikingetiden på museets hjemmeside:
natmus.dk/museer-og-slotte/trelleborg/skoler-og-institutioner/undervisningsmateriale

 

Vi ses på Trelleborg

 

 

 

 

Lejrskoler

Lejrskole på Trelleborg


Tak for jeres booking af lejrskole på vikingeborgen Trelleborg

Vi glæder os til at give jer en god oplevelse på Vikingeborgen Trelleborg. Ud over at være et sjovt og hyggeligt ophold er lejrskolens formål, at give deltagerne en realistisk oplevelse af livet i vikingetiden gennem forskellige aktiviteter og faglig dialog. Bemærk! Programmet kan være afhængigt af vejret.

Praktiske oplysninger

·         Ved ankomst henvend jer venligst i receptionen.

·         Museet er åbent. Vis hensyn til museets øvrige gæster. Lad ikke moderne ting ligge fremme i åbningstiden. Museets butik kan besøges, når dagens program er slut.

·         Medbring varmt og praktisk udendørs tøj.

·         Mellem kl. 9.00 og 15.00 benyttes vikingetøj, udlånt af museet, af både børn og voksne. Lånt tøj afleveres ved lejrskolens afslutning til formidleren i retvendt, uden op smøg i sorterede bunker.

·         Huse, inventar, våben og andet materiale på Trelleborg skal behandles ansvarligt og kun bruges efter aftale med en af museumsformidlerne.

·         Det pædagogiske og disciplinære ansvar påhviler primært lærerne/pædagogerne. Vi forventer, at alle voksne deltager engageret i dagens aktiviteter.

·         Vi anbefaler, at I planlægger udendørsaktiviteter efter dagsprogrammet til sengetid.

·         Overnatning foregår enten i langhuset, i vikingetelte (eller i egne telte, efter jeres ønske). Medbring selv liggeunderlag, soveposer mv.

·         Lejren inkluderer et varmt måltid mad midt på dagen, forberedt af børn og lærere. Øvrig forplejning, som mellemmåltider, madpakker, aftensmad og morgenmad påhviler Jer selv. Den lokale købmand bringer varer ud. Kontakt tlf. 58 54 90 35.

·         Der er et køleskab til disposition. Kogegrej, båludstyr og legeredskaber kan lånes. Lånt udstyr skal afleveres rengjort og være klar til brug af museets øvrige gæster kl. 9.00 den flg. dag. Medbring selv service.

·         Toilet og badefaciliteter findes tæt ved langhuset. De kan benyttes døgnet rundt. Hold dem venligst pæne og rene.

·         Ved endt lejrskole, forventes det, at I selv sørger for at bringe skrald o.a. ned i containerne ved museet og efterlader stedet, som I selv modtog det. Overholdes dette ikke påregnes et beløb på 500 kr. til rengøring.

·         På nationalmuseets område omkring volden, græsser får. Det er til hver en tid de voksnes ansvar at sikre at fårene ikke bliver jagtet og kan gå i fred.

·         Der må kun ryges på de markerede områder.

Forberedelse

For at give eleverne den bedste oplevelse af og mulighed for indlevelse i vikingetiden, er det vigtigt at forberede eleverne på, at de skal opleve en dag som viking med alt hvad det indebærer af anderledes påklædning, mad, aktiviteter mv. I vil som lærere blive inddraget i en række aktiviteter og praktiske gøremål knyttet til dagens program.

Læs mere om Trelleborg og vikingetiden på http://natmus.dk/museerne/trelleborg

Hvis I har spørgsmål vedr. forløbet, er I velkomne til at kontakte museet på booking: booking-trelleborg@natmus.dk eller på tlf. 41 20 63 93.

Med venlig hilsen

Vikingeborgen Trelleborg