Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Åbningstider og priser

Trelleborg - En 1000 år gammel vikingeborg

Oplev vikingetiden. Se resterne af den store kongeborg og nyd den smukke natur i Tude ådal. På Vikingeborgen Trelleborg nær Slagelse på Vestsjælland ligger landets bedst bevarede vikingeborg. Trelleborg er én ud af flere fæstningsværker, der blev bygget i Harald Blåtands regeringstid omkring år 980.

Det sker

Det sker

Tag familien med til Trelleborg og oplev arbejdende vikinger, krigertræning og den særlige Trelleborg stemning. Klik her for at se, hvad der foregår lige nu.

Familier og grupper

Familier og grupper

Vi tilbyder fælles oplevelser for dem, der ønsker at fordybe sig i fortiden. Vælg en rundvisning eller aktiviteter, tilpasset gruppens ønsker og behov.

Skoler og institutioner

Skoler og institutioner

Lær alt om vikinger! På Trelleborg tilbyder vi undervisningsforløb for både daginstitutioner, grundskolen og ungdomsuddannelserne.

Cafe Trelleborg

Cafe Trelleborg

I Café Trelleborg serveres der kolde og varme drikke, friskbrygget kaffe og te med lækker kage, sammen med udsigten over det naturskønne område.

Ringborg og fæstningsværk

Trelleborg er en massiv fæstning fra vikingetiden. Bygget på et smalt næs med åer på begge sider, har den været næsten uindtagelig. Borgen består af en indre ringvold, samt et ekstra voldforløb; den såkaldte forborg. Den inderste vold har været 17 meter bred og 5 meter høj og bygget af 25.000 kubikmeter jord, sten og tømmer. Volden var forstærket på ydersiden af en næsten 8 meter høj egetræspalisade. Foran volden lå voldgraven, der var 17 meter bred og 4 meter dyb. Læs mere her.

Hvor ligger Trelleborg?

Trelleborg ligger 6 km vest for Slagelse i naturskønne omgivelser. Bus 439 går fra Slagelse station man - fre og kører man i bil, tager man afkørsel 40 fra motorvejen. Læs mere her.

Åbningstider og priser

Vikingeborgen Trelleborg er lukket

Museet på Vikingeborgen Trelleborg er lukket fra den 12. marts til og med den 13. april. Der vil dog fortsat være adgang til udeområderne indenfor denne periode. 

Vi følger myndighedernes anvisninger i forhold til Coronavirus.