Samlingsudstillingerne - unikke genstande fra museets skatkammer

Fra jagtvåben, flymodeller og samurairustninger til medaljer, sanitetsudstyr og plakater fra Den Kolde Krig. Samlingsudstillingerne i Tøjhusmuseets nye basisudstilling indeholder mere end 1.000 forskellige fantastiske, unikke, grimme, særlige og imponerende genstande fra museets samlinger, delt op i 16 store dobbeltmontrer med hver deres samlingstema.

En række af disse udstillede samlinger er unikaer af højeste internationale format: Det Gottorpske Rustkammer fra 1500- og 1600-tallet, general Paul Goudime-Levkovitch's samling af uniformer fra tsartidens Rusland og samlingen af amerikanske uniformer fra årene inden Den Amerikanske Borgerkrig 1861-65.

Samlingsudstillingerne følger ikke nogen kronologisk orden, og genstandene er ikke udvalgt, fordi de tilsammen fortæller en historie om et specifikt slag, eller en særlig krig. De er udvalgt for at imponere, for at skabe forundring, for at chokere og endelig for at stille mange af vores gæsters store nysgerrighed.

Udstillingen er finansieret med bevillinger fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden samt Knud Højgaards Fond.

Del denne side