Spørgsmål til Tøjhusmuseet

Vi behandler kun forespørgsler, der omhandler eller er direkte relateret til museets genstande eller udstillinger. Svartiden kan være op til to måneder. Inden du spørger om et emne, er her lidt praktiske informationer:

Slægtsforskning og forfædre

Vi ligger ikke inde med oplysninger om forfædre, der har gjort tjeneste i hæren eller flyvevåbnet. Hvis du søger den type informationer, kan du benytte dig af Rigsarkivets lægdsruller.

Tegninger

Vi ligger ikke inde med tegninger af skibe og lignende. Hvis du søger den type dokumenter, kan du prøve Orlogsbasen eller at henvende dig til Rigsarkivet.

Fotografier og billeder

Orlogsmuseet har sammen med Rigsarkivet lavet en database, som du kan søge i online i Orlogsbasen.dk. Bemærk, at de modeller, der findes i basen, tilhører Orlogsmuseet, mens de mange tegninger findes på Rigsarkivet. Hvis du søger andre billeder eller ønsker yderligere information, må du skrive direkte til museet.

Skibsregister

Orlogsmuseet har et register (link midlertidigt nede) over skibe der har været i dansk militærtjeneste fra 1400-tallet og frem til midten af 1990'erne. Registret kaldes i daglig tale Skibsregistret, eller Den Sorte Registrant.

Sådan gør du

Skriv til
tojhusmuseet@natmus.dk

eller

NATIONALMUSEET
Tøjhusmuseet
Frederiksholms Kanal 12
1220 København K

Del denne side