1 af 7
Åbningstider og priser

Tøjhusmuseet

Tøjhusmuseet skifter navn til Krigsmuseet den 1. juli

Hvorfor skifter vi navn? Det gør vi fordi, det er vigtigt, at man som gæst hurtigt kan afkode, hvad et museum har at tilbyde. Det kan være svært, når navnet består af gamle ord som ’tøjhus’, som vi ikke længere bruger. Fra og med den 1. juli hedder vi derfor Krigsmuseet, fordi vi ønsker, at vores navn skal være forståeligt og afspejle den oplevelse, man får, når man besøger os. På Krigsmuseet kommer man tæt på Danmarks krige. Både på fortidens slag og nutidens kampe langt fra vores egne grænser.

Udover et mere tidssvarende navn, er navneskiftet også startskuddet til en ny strategi. Vi arbejder på at forhøje gæsternes aktivitetsniveau på museet, og der skal også fremover være mere fokus på, hvordan krig påvirker mennesker. Det være sig soldater, udsendte gennem NGO’er eller den befolkning, der lever midt i det.

Men er Krigsmuseet et godt valg med de associationer, det frembringer? Det diskuterer Nationalmuseets direktør Rane Willerslev, historiker og tidl. chefredaktør hos Politiken Bo Lidegaard, professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Mikkel Vedby Rasmussen og museumschef for Krigsmuseet Jens Carl Kirchmeier-Andersen til vores åbent hus-arrangement den 1. juli. Find mere information om debatten her.

Et museum med krudt og kugler

Oplev kanoner, håndvåben, rustninger, uniformer og drabelige sværd i Christian 4.s solide renæssancebygning fra 1604. Tøjhusmuseets højloftede rum har siden begyndelsen af 1800-tallet været udstillingssted for krigens teknologi. Her kan man spadsere rundt i forskellige udstillinger om krig og våben og opleve alt fra samuraisværd til en tysk V-1 bombe fra Anden Verdenskrig.

Se Tøjhusets ordener online

Tøjhusmuseet har lagt en masse nye billeder på Nationalmuseets digitale samlinger. Her kan du bl.a. finde den tunesiske storofficersstjerne Nichan-el-Iftikar, den siamesiske Hvide Elefant orden og den montenegrinske Daniloorden.

Undervisning

Tøjhusmuseet tilbyder spændende og lærerige undervisningsforløb. Læs mere om vores tilbud her.

Det sker på Tøjhusmuseet

Åbningstider og priser

Tirsdag - søndag 10-17
Mandag lukket

Dagsbillet voksen DKK 75
1 barn + 1 voksen DKK 60
Barn under 18 år gratis

Årskort + 1 ledsager DKK 175

Alle udstillede skydevåben på Tøjhusmuseet og i Tøjhusmussets samlinger, er ikke funktionsduelige.

Del denne side