Læs mere
1 af 4
Åbningstider og priser

Kom på rundvisning i efterårsferien på Holmens skibe

Besøg Skibene på Holmen i efterårsferien og få rundvisninger på ubåden SÆLEN og torpedomissilbåden SEHESTED. Du har også mulighed for at besøge fregatten PEDER SKRAM og Mastekranen på egen hånd. Der er åbent fra 13.-21. oktober. Klik her eller på billedet herunder, og læs mere.

Kulturnatten 2018

Besøg Skibene på Holmen på Kulturnatten og gå ombord på ubåden SÆLEN, torpedomissilbåden SEHESTED, fregatten PEDER SKRAM og Mastekranen, der hver især fortæller deres del af historien om Danmarks søforsvar under Den Kolde Krig.

Sælen, Sehested og Peder Skram

Kom helt tæt på historien ombord på tre af flådens ikoner fra den kolde krig. Skibene står nærmest som da de blev taget ud af tjeneste og har åbent for besøgende i sommer- og efterårsferierne.


ubåden Sælen er lugten af diesel intakt og kaffekanden hænger der stadig, Sehested er rigget til som skulle den i krig i morgen, og fregatten Peder Skram(eksternt link), en gang flådens største kampskib, er stadig et imponerende syn. De tre skibe var nogle af de stærkeste våben, Danmark havde under den Kolde Krig, og som var med til at forsvare det danske territorium. Sælen er en ubåd, som Danmark købte under den Kolde Krig og er den eneste danske ubåd, der nogensinde har deltaget i en krig, hvilket den gjorde i Irak-krigen i 2003.

Sælen

Sælen er en ubåd, som Danmark købte under den Kolde Krig, og er den eneste danske ubåd, der nogensinde har deltaget i en krig, hvilket den gjorde i Irak-krigen i 2003. Her oplever du, hvorfor det har krævet en stærk psyke og et roligt gemyt at være ubådssejler. Her kunne den 24-mands store besætning nemt være lukket inde i perioder på op til tre uger.

Sehested

Sehested blev under den Kolde Krig betragtet som et af Østersøens mest potente kampskibe, der spækket med våben var klar til at møde Warszawa-pagtens skibe, hvis den kolde krig var blevet varm. Oprindeligt fandtes der ti skibe i denne klasse af torpedomissilbåde. De var særligt designet til sejlads i Østersøen. Du oplever hvordan livet var ombord og hører om den historiske baggrund for bådene og om mandskabets hverdag.

Peder Skram

Sælen og Sehested ligger tæt op ad fregatten Peder Skram (eksternt link), som du også kan besøge. Som et fornemt stykke dansk skibsbygningskunst og som kommandoskib i invasionsforsvaret af Danmark under den Kolde Krig, er fregatten sammen med Sælen og Sehested bevaret som et levende museum fra samme periode.

Fregatten Peder Skram ejes af Fonden Peder Skram, men Nationalmuseet og fonden har indgået et samarbejde om en fællesbillet til alle tre skibe. Fællesbilletten giver rabat på adgangen til alle tre skibe.

Holmen og mastekranen

Holmen er et af Københavns mest stemningsfulde historiske områder. Her blander det gamle sig med det nye, og til sammen fortæller området 300 års dansk flådehistorie i København. 

Nyholm er militært område, men er åben for offentligheden fra solopgang til solnedgang. Man kan tage en spadseretur rundt og kigge på bygningerne eller kigge på mastekranen fra 1749. Den karakteristiske krans vældige tømmerkonstruktioner i dag et markant vidnesbyrd om de mesterlige konstruktionsprincipper, som Holmens skibstømrere beherskede.

Åbningstider og priser

ÅBNINGSTIDER EFTERÅR 2018

13. – 21. oktober
Alle dage 11-15

PRISER

Fællesbillet til Sehested, Sælen, Peder Skram og Mastekranen
Voksne DKK 150
Unge under 18 år DKK 80
Børn under 5 år er gratis
Find billetter

Billet til Sehested og Sælen
Voksne DKK 80
Unge under 18 år DKK 50
Børn under 5 år er gratis
Find billetter

Billet til Peder Skram og Mastekranen
Voksne DKK 90
Unge under 18 år DKK 55
Børn under 5 år er gratis
Gratis adgang for medlemmer af Peder Skrams venner
Find billetter

Det er muligt at booke grupperundvisninger året rundt.

Del denne side