Hvem er underviserne?

Maria

Jeg er skuespiller og arkæolog. En af de mest spændende ting ved fortiden, er muligheden for at komme tæt på menneskene, der levede dengang. Når man f.eks. finder en grav fra vikingetiden, står man pludselig foran en person, der levede for 1000 år siden. Det synes jeg er lidt vildt.

Som arkæolog kan man, nogle gange bare ud fra knoglerne, se om det er en mand eller dame, om de har fået nok at spise, om de har været syge, og hvad de er døde af. Man føler sig lidt som en detektiv!

Jacob

Jeg er arkæolog. Min yndlingsperiode er jernalderen. Der sker så mange ting i den periode, der har betydning for os i dag. Man hører f.eks. om stammen, der hedder ‘danerne’ for første gang! I jernalderen har der også været meget ufred, for vi har fundet tusindvis af våben, der er blevet ofret i moserne. Vi har også fundet rester af borge og lange volde, hvor man har beskyttet sig mod fjender.

Jeg står med et glasbæger fra jernalderen. Det er fremstillet i Romerriget, men man finder dem bl.a. i Danmark, hvor de blev købt af samfundets rigeste. Her kom de med i gravene for at udtrykke personens høje status. Mærkeligt at tænke på, at noget som er så almindeligt for os i dag som et drikkeglas, var så særligt dengang.

Del denne side