Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Kom med hele vejen rundt om udstillingen Stemmer fra Kolonierne

Nationalmuseet har i samarbejde med Leg med IT og Skoletube udviklet to nye materialer, som vi er stolte af at kunne præsentere.

For første gang er det nu muligt at få en vr-rundvisning fra en af Nationalmuseets udstillinger, Stemmer fra kolonierne. Her kan du følges med en af vores omvisere, der vil guide dig rundt og fortælle om udstillingen. Det er også muligt at gå tæt på de enkelte montrer og lytte til de fortællinger, der er i udstillingen, som var du der selv.

Derudover har Nationalmuseet lavet en række bogskabeloner i Book Creator, til når I skal arbejde med jeres oplevelser fra rundvisningen eller i det hele taget vil grave ned i kildearbejde og kolonitidens historie.

Det kan du opleve og læse mere om på denne side.

Lærervejledning

Rigtig god fornøjelse.

Vr-rundvisning i Stemmer fra kolonierne

 

Med denne vr-udstilling er det nu muligt for jer hjemme i klassen at komme helt tæt på udstillingen. Samtidig med at I får en dejlig rundvisning har I også mulighed for at lytte til fortællinger og komme tæt på skæbner og genstande portrætteret i udstillingen.

Du kan også opleve udstillingen på en smartphone med en vr-brille. Der skal du blot skrive kortlink.dk/xaqh i din browsers adresselinje, hvorefter du kan vælge vr-brillen øverst i hjørnet og lægge din telefon ind i brillen.

Skabeloner til arbejdsbøger

Skabeloner til arbejdsbøger

Arbejdsbøgerne: Sådan gør du

Til udstillingen er der lavet 7 arbejdsbøger, som eleverne kan hente deres egen kopi af på Skoletube, for derefter at arbejde med bogens kilder og opgaver.

De syv arbejdsbøger til udstillingen er lavet med programmet Book Creator på Skoletube. Bøgerne ligger i en ressourcekanal på Skoletube, hvorfra at man kan downloade dem til sin computer eller iPad.

Bøgerne er ens, i deres opbygning og formål, så uanset hvilket tema, man vælger at arbejde med, vil bøgerne kunne bruges på samme måde.

Bøgerne henvender sig til folkeskolens ældste klasser, og de valgte temaer dækker sig alle ind under fagstoffet for historiefaget.

Bøgerne indeholder først en skabelon til generel kildeanalyse, dernæst en introduktion til temaet, og kilder i form af genstande og skrifteligt materiale. Derefter møder eleven en række opgaver, hvor de skal vurdere kilden på baggrund af den viden, de dels har tilegnet sig i bogen og dels har oplevet i den virtuelle udstilling.

I arbejdsbogen vil de desuden altid kunne gå ind i udstillingen, og på den måde også bruge oplevelsen fra udstillingen som grundlag for at besvare opgaverne.

Vejledning til at komme godt i gang

Fag: Historie og dansk
Målgruppe 6. - 9. klasse

Nationalmuseet 2018
Tekst: Maja Kehler Curth
Redaktion: Sarah Yigzaw og Louise Sebro
Lærervejledning: Sarah Yigzaw
Kilder: Nationalmuseet

Tekst i opgavebøgerne er udgivet under Creative Commons licensen cc:by af Nationalmuseet, sådan at bøgerne med elevernes besvarelser kan være elevernes egen. Billeder i opgavebøgerne er udgivet under forskellige Creative Commons licenser, men alle billeder må vises, gengives og bearbejdes. Alle 360-graders billeder fra udstillingen er ligeledes udgivet under Creative Commons licensen cc:by af Peter Leth for LærIT.