Lærervejledning

Denne hjemmeside er udviklet til elever i 3.-4. klasse. Det overordnede tema for hjemmesiden er bronzealderen med udgangspunkt i denne tids dagligdag og ritualer.

På siden kan I finde inspiration til at arbejde med Nationalmuseets udstilling om bronzealderen på en ny måde. Vi har lavet en række roller, der tager udgangspunkt i Nationalmuseets udstilling ”Danmarks Oldtid”.

Rollerne sætter genstandene ind i en meningsfuld kontekst. Man kan derfor vælge at arbejde med rollerne og genstandene som forberedelse til et besøg på Nationalmuseet.

Det er naturligvis også muligt at arbejde med hjemmesiden som et undervisningsmateriale uafhængigt af udstillingsmediet. Én af de måder I kan arbejde med hjemmesiden på er ved at lade hver elev vælge sig en identitet. Hver enkelt elev kan så beskrive sin identitet udfra bl.a. alder, køn, familie, bosted, udseende, særlige evner, dårlige vaner osv. Man kan også lave et rollespil i klassen, hvor alle f.eks. deltager i et optog for solen.

I forbindelse med optoget kan klassen synge en sang og fremsige et rim, hvorefter de kan ofre ”guld” til solen. Alternativt kan man tegne en begivenhed som ens rolle deltager i. I kan også lave en uro med alle dyrene fra solmyten som I kan læse om i ”Himmelskiven og Solvognen”.

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk

Del denne side