Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Tyskland

I forbindelse med 30-året for Berlinmurens fald i 2019 og Genforeningsåret i 2020 åbner Nationalmuseet en særudstilling om Tyskland. En udstilling der belyser Tyskland som nation, og hvad der har skabt Tyskland og tysk identitet gennem 600 år.

Udstillingen åbner 9. november og varer frem til marts 2020

Ordnung muss sein?

Ordnung muss sein?

I dette undervisningsforløb undersøger eleverne nutidens typiske forestillinger om Tyskland.

Har Tyskland altid været en politisk og økonomisk stormagt? Hvorfor betyder pølsen så meget for nationen og hvad ligger der egentlig i parolen Ordnung muss sein?

I dette forløb udfordrer, nuancerer eller understøtter vi de stereotype forestillinger om Tyskland og tyskere i et historisk perspektiv.

Målgruppe: STX/HHX
Varighed: 1 time
Fag: Historie A/B, Tysk, samfundsfag
Max antal: 30 elever
Pris: 500 kr.

ONLINE BOOKING

Download vores materiale til brug både før og efter besøget​​​​​​​

Dage der ændrede Tyskland

Dage der ændrede Tyskland

Murens fald 9. november 1989 var endnu en skæbnedag i Tysklands historie. Skæbnedagene omkring 9. november har gennem tiden været omdrejningspunkt for store omvæltninger og vendepunkter i Tysklands historie. Med udgangspunkt i 5 konkrete skæbnedage undersøger vi historiebrugen af enten selve begivenheden eller tiden omkring denne.

Vi undersøger hvordan en nation formes og redefineres på ny i lyset af de konstant forandrede grænser og politiske fragmentationer.

Eleverne skal ydermere ved hjælp af udstillingens genstande vurdere hvordan landet gennem erindrings- og identitetsskabende processer har forsøgt at samle folket og nationen.

Målgruppe: STX/HHX
Varighed: 1 time
Fag: Historie A/B, Tysk, samfundsfag
Max antal: 30 elever
Pris: 500 kr.

ONLINE BOOKING

Download vores materiale til brug både før og efter besøget

Rammstein Deutschland​​​​​​​

Kajs Kanal - LIVE

Kajs Kanal - LIVE

Oplev den 75-årige youtuber og tysklærer Kaj Borchert, der hitter på de sociale medier med at lære børn og unge tysk grammatik.

Mød den farverige Kaj og få et crash-kursus i kasus og verber.

Tid og sted: Tirsdage uge 5-9 (undtagen uge 7) kl. 11.15-11.45 & kl. 12.30 -13.00 i Egmonthallen, Nationalmuseet København

Tilmelding nødvendig: bestillingsformular
Pris: 300 kr. pr. klasse

Klassedysten

Lad dine elever kæmpe mod hinanden i Tysklands historie.
Goethe-Institut Dänemark har designet en dyst på tysk gennem Nationalmuseets Tysklandsudstilling. Undervejs skal eleverne i hold svare på spørgsmål og samle bogstaver, der til sidst danner et ord. Det hold der kommer først igennem dysten med det højeste antal point og det rigtige ord har vundet.
For at opleve den interaktive tur skal eleverne deles op i grupper og downloade appen Actionbound på en mobiltelefon eller tablet, herefter skal de skanne QR-koden via appen enten ved udstillingens indgang eller i instruktionen.

Klassedysten