Oldtiden - Ungdomsuddannelserne

Mød vikingerne

I Nationalmuseets nyeste udstilling "Mød vikingerne", finder vi vikingetidens største skatte. Skattene står ikke alene, for omkring dem, inviterer Jim Lyngvild os med ind i en verden af krigere,skjoldmøer, vølver og bersærkere.

Lyngvilds vikingefascination findes overalt omkring os,i alt fra vikingemarkeder til internationale tv-serier. Men hvad ved vi egentligt om tiden for 1000 år siden? Hvad er myte og hvad er virkelighed, og hvor går grænserne mellem fakta og fiktion? 

Målgruppe: Ungdomsuddannelserne

Varighed: 45 min.
Max antal: 28 elever
Pris: 500 kr.

ONLINE BOOKING

Historiebrug

 

Historien er ikke hvad den har været, for vores brug af historien er i konstant forandring. Nationalmuseets udstillinger og historier om fortiden er også eksempler på historiebrug og bliver til i en proces, hvor samtiden præger vores valg og fravalg.

På dette undervisningsforløb går vi i kødet på museets egne udstillinger og diskuterer hvordan historien er brugt både i og uden for museet. Vi tager udgangspunkt i vores nyeste udstilling, hvor vikingepasionisten Jim Lyngvild har givet sit bud på et vikingeunivers, men diskuterer også både Guldhorn, nazister og stenalderkost.

Målgruppe: Ungdomsuddannelserne

Varighed: 1 time
Fag: Historie, samfundsfag
Max antal: 30 elever
Pris: 500 kr.

Materiale til brug i undervisningen

ONLINE BOOKING

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Del denne side