Gratis for folkeskoler i Københavns Kommune

Nationalmuseet har fået mulighed for at tilbyde de københavnske folkeskoler en række gratis forløb takket være en bevilling fra Københavns Kommune. Det er Åbenskole-indsatsen i Københavns kommune, der har gjort det muligt for Københavns Kommune at tilbyde gratis forløb på Nationalmuseet. Forløbene skal afvikles inden 30. juni 2018.


Læs mere om Åbenskole-indsatsen herTøjhusmuseet: Dilemma Afghanistan

Send dine elever ud på mission i Afghanistan! Klassen opdeles i fem grupper, der hver skal repræsentere forskellige interesseorganisationer, som sendes på opgaver i den interaktive særudstilling Den Fjerne Krig. Missionerne giver mulighed for at opleve udstillingen på en helt speciel måde, og eleverne får lejlighed til at reflektere.

Inden forløbet kan klassen forberede sig ved for eksempel at se filmen Armadillo eller læse uddrag af de mange bøger, som er skrevet af og om de danske soldater i Afghanistan. Forløbet er oplagt i historie eller samfundsfag, og er meget velegnet til tværfaglig undervisning. Forløbet støtter opfyldelsen af Fælles Mål 2009 og Folkeskolens historiekanon.

Fag: Historie, samfundsfag, dansk
7.-10. klasse. Max. 30 elever
1½ time / 600 kr. GRATIS FOR FOLKESKOLER I KØBENHAVNS KOMMUNE

Læs mere her

Orlogsmuseet: Sørøvere

Eleverne hører om historiens rigtige sørøvere, deres dagligdag ombord og om hvordan de kæmpede. Der er nemlig mange myter om sørøvere, men hvad er sandt og falsk?

Undervejs får eleverne mulighed for at bruge deres sanser til at opleve livet på de gamle træskibe. De får lov at snuse til tjæret tovværk og smager ægte beskøjter og det skibsøl, der udgjorde en vigtig del af sømandens kost i gamle dage. På Orlogsmuseets mast med sejl og tovværk får eleverne lov til selv at prøve, hvordan arbejdet med sejl fungerede på de gamle træskibe, og de kan prøve at lade en gammel skibskanon.

2. - 4. klasse
1½ time / 600 kr. GRATIS FOR FOLKESKOLER I KØBENHAVNS KOMMUNE

Læs mere her

Opdagelsesrejser

Med udgangspunkt i Danmarkshistorien ser vi på renæssancens opdagelsesrejser. Nye handelsvarer fandt vej til landet, og den danske konge Christian IV ville også have kolonier.  Vi går også i hælene på de spanske conquistadorer, og deres erobring af Amerika. Deres møde med de ”vilde” og de rigdomme de tog med sig.

Fag: Historie
4.-6. klasse. Max 30 elever.
1½ time / 600 kr. GRATIS FOR FOLKESKOLER I KØBENHAVNS KOMMUNE

ONLINE BOOKING

Tøjhusmuseet: 1864 i fortid og nutid

1864 i fortid og nutid er et undervisningsforløb, som giver eleverne en forståelse af, hvad der skete i krigen, og inddrager kanonpunkterne Slaget ved Dybbøl og Genforeningen i 1920. Eleverne kan efterfølgende finde de værker, de får produceret under @1864ifortidognutid, #1864ifortidognutid og #skolensnavn.

NB: booker du dette undervisningsforløb giver du tilladelse til, at Tøjhusmuseet må fremvise elevernes værker på Instagram.

Fag: Historie, dansk og samfundsfag
7. - 10. klasse. Max 30 elever.
1½ time / 600 kr. GRATIS FOR FOLKESKOLER I KØBENHAVNS KOMMUNE

Læs mere her

Tøjhusmuseet: Krigsjournalister

Eleverne rapporterer "live" fra en krig: Stormen på Dybbøl i 1864 eller Afghanistan i dag - der er frit valg blandt 500 års danske krige i Tøjhusmuseets nye udstilling Danmarks Krige. Vi diskuterer, hvorfor man går i krig og hvad elevernes egne roller er i konflikter.

Som krigsjournalister rejser eleverne tilbage i tiden og vælger en krig, som de rapporterer fra: Hvem er krigens parter, hvad handler konflikten om, hvad kan genstandene fortælle om krigen og hvad kan vi lære af fortiden?

Eleverne låner iPads på museet.

Fag: Historie, dansk og samfundsfag.
6.-10. klasse. Max. 30 elever.
1½ time / 600 kr. GRATIS FOR FOLKESKOLER I KØBENHAVNS KOMMUNE

Læs mere her

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66
E-mail

Del denne side