Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Undervisning for børnehaver og 0. klasser

Nationalmuseet tilbyder særligt pædagogisk tilrettelagte undervisningsforløb for børn i alderen fra 3 til 6 år.

Husk at I som daginstitution og skoleklasse har mulighed for at bestille plads i Børnenes Museum.

Introfilm for børn

Mange børn i alderen 3-6 år har aldrig været på Nationalmuseet før. For nogle kan et besøg på et så stort og fremmed sted være en lidt overvældende oplevelse. Filmen her introducerer museets små brugere for museets muligheder og regler på en både sjov og lærerig måde.

Filmen præsenteres af børn i øjenhøjde og der fortælles bl.a. om, hvor de kan opbevare deres jakker og tasker, mens de er på museet, hvor toiletterne er og hvor de kan spise deres madpakker. En sød historie eksemplificerer meget godt børnenes udbytte af filmen; Under et børnehavebesøg, var der en gruppe af turister, der flere gange fik alarmen til at gå i gang. Det fik resolut en af de små drenge til at vende sig rundt og tysse på de voksne.

Forskning peger på, at børn har brug for at kende rammerne og føle sig trygge for at kunne mestre overskud til at leve sig ind i og gå på oplevelse i kulturhistorien. Vi håber derfor, at du vil vise børnene filmen, inden I besøger museet, og gerne sammen med deres pædagoger eller lærere, så alle føler sig klædt på til at besøge Nationalmuseet og få en god og spændende oplevelse med sig hjem.

Information ved skolebesøg


Vigtigt

Folder med introduktion til alle forløb

Du kan læse folderen "Fortid for begyndere" i browseren ved at klikke på billedet herunder.

Du kan alternativt downloade folderen i pdf.

Fortid for Begyndere

Vores pædagogiske tilbud er baseret på ideen om at involvere børnene via forskellige tiltag. Blandt andet vægter vi dialog og forskellige sanseoplevelser højt og har fokus på den gode fortælling i mødet med genstande og udstillinger. Samtidig sikrer vi, at undervisningen passer til børnenes videns- og erfaringshorisont.

Ud over at tilgodese de pædagogiske læreplaner kan vi give børnene en social oplevelse i andre rammer, så de får et positivt indtryk af museumsbesøg.

Kontakt Nationalmuseet Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66