Temaer i Børnenes Museum

På besøg hos Haddas bedstefar

Mange børn i Danmark har bedsteforældre, der bor i et helt andet land. Besøg en lille del af Lahore, Pakistan hos købmanden i basaren, Haddas bedstemors køkken eller gå op på husets tagterrasse, hvor der er godt at sove på varme nætter.

I montrerne er der hverdagsting: brudedragt, smykker og legetøj. Man kan også prøve pakistansk tøj.

En middelalderborg 1350-1400

Det var kun stormændene, der byggede borge af teglsten. Foran borgen er der museumsgenstande der fortæller om heste, hunde og falkejagt. I borgporten udstilles våben og ringbrynje, og på vægtergangen kan du prøve at have hjelm og lamelbrynje på.

I borgkøkkenet vises eksempler på, hvordan man lavede mad til alle borgens folk, og man kan prøve hverdagsdragter. I montren vises ølhaner, kander og gryder.

Der er et byggestillads, hvor man kan hejse ”sten” op i en kurv med en talje, og i montren vises rigtige byggeredskaber fra middelalderen.

Et lille skib fra vikingetiden

I Gokstad i Norge blev en storhøvding begravet i sit skib i 905. Skibet havde sejlet på havet i ca. 15 år. Med sig i graven fik han heste, køkkenting, mad, vogne og 4 små skibe på rejsen til dødsriget. Ét af disse, der er 6,5 m langt, er rekonstrueret i udstillingen med råsejl, og børnene kan sidde i det og drømme sig til en tur på vandet. 

For børn, der elsker vikinger, er der gode muligheder til at leve sig ind i vikingernes liv både i hverdagen og på togter. Når mændene drog ud på togt, passede vikingefruerne hjemmet med kyndig hånd. I montren kan du se en kopi af en dragt, som en vikingefrue kunne have båret og du kan se originale og kunstfærdige smykker, som dragtspænder og glasperler. Foran stormandshallen bygget af stolper og med tagspån af træ står en jerngryde hængt op på en trefod og i huset finder du kurve med råvarer til madlavningen.

Du kan prøve dragter fra vikingetiden og bestemme skind, som vikingerne byttede til fremmedartede ting på deres rejser. Når de ”frivillige bedsteforældrene” er der, kan man holde et sværd eller prøve arbejdsøkser. I montren er der bl.a. dragtspænder og et sværd.

Pladsbestilling

BOOK ONLINE HER


Tlf. 41 20 60 66 (Mandag - fredag kl. 10.00-12.00)

Del denne side