Nyheder

STINE BRAMSEN LIVE FRA MUSIKMUSEET

Sangerinden er fuld af musikalske overraskelser, følelser og skandinavisk popmelankoli på singlen, ’You’re Not Giving Up’, som er ude i dag, og vi har inviteret Stine til en snak om musikkens magi og en akustisk livesession.

Hvad er musikkens magi for dig som udøvende artist?

For mig er musik en helt unik og uundværlig måde at udtrykke mine følelser på. Når jeg laver musik, giver jeg mine følelser frit løb, og får sat ord på alle de følelser, der ligger lige under overfladen, og som ellers ikke ville komme frem i lyset. Det er magi for mig! At få musikken til at tage mig hele vejen rundt i følelsesregistreret og give afløb for alt det, der rumsterer oppe i mit hoved og i mit hjerte. Min nye single ’You’re Not Giving Up’ kredser om følelsen af at være i et dysfunktionelt forhold, hvor en person ikke vil give slip og sætte dig fri. Et sådan forhold, om det er romantisk eller venskabeligt, kan dræne dig fuldstændig og være en stor psykisk belastning, idet det involverer et menneske, der står dig allernærmest. Ved at tilføre disse svære følelser et godt skud rå og dansabel pop, skabes der en kontrast, som vender op og ned på stemningen, og det er lige dér, jeg synes, at musik bliver allermest interessant og vigtigt.

Se videoen til ’You’re Not Giving Up’ her

Var der et særligt øjeblik, hvor du blev ramt af musikkens tryllebindende magi, og du blev klar over, at det her måtte være din mission i livet?

Jeg har aldrig været i tvivl om, at musikken har været min allerstørste passion og min fornemmeste mission i livet. Jeg turde bare ikke rigtig tro på, at det kunne blive min levevej, før Alphabeat-drengene tog mig under deres vinge i gymnasietiden og meldte os til DM i Rock (også kaldet Live Contest). Da vi stod der på scenen i 2004 og blev udnævnt til vindere gik det nok op for mig for første gang; måske var jeg en af de få, der fik chancen for at bevise sit værd som sanger. Tiden i Alphabeat er et magisk minde for mig, og jeg er så taknemmelig for alle de oplevelser, jeg har med mig i bagagen herfra, som helt sikkert har været med til at forme mig til den artist, jeg er i dag. Så længe jeg kan huske, har jeg elsket at synge og haft magiske oplevelser med at gøre det, men som sangskriver var det nok først efter udgivelsen af min første solo single ‘Prototypical’, at jeg virkelig blev sikker på, at det her med at skrive mine egne sange og have det outlet er helt rigtigt og vigtigt i denne her fase af mit liv. Det er helt magisk at kunne lukke sig ind i sine egne tanker og bare lade sig rive med af ord og toner, der starter som et stort virvar, men som gennem processen falder på plads og bliver til et stykke musik. Og så er det bare fuldstændig fantastisk, når folk tager min musik til sig, så musikken kan være med til at skabe følelser og oplevelser i deres liv også. Det er jeg meget taknemmelig for!

Hvad er det for en grundessens i musikken, der driver dig kunstnerisk, følelsesmæssigt og personligt?

Troen på, at de følelser og opråb og bekymringer jeg ser mening i at udtrykke i mine sange også har relevans og mening for en masse andre mennesker. Det er helt essentielt for mig, at kunne påvirke andre mennesker med min musik. Det er et kæmpe privilegium for mig, at kunne slippe min musik fri og overlade den fuldstændig til lytteren og lade dem tolke den på deres måde. Jeg håber at kunne ramme nogle mennesker lige præcis dér, hvor de er følelsesmæssigt og på det konkrete sted, de er i deres liv lige netop nu. Det giver mig det største kick, at jeg kan berøre og påvirke andre med min musik.

 

 

Del denne side