Udfører en søgningSøg
ENDNU ET NAVN PÅ PLAKATEN

ENDNU ET NAVN PÅ PLAKATEN

 

HVA' HELVED' 2022

 

Flere navne på plakaten!

Så kan vi afsløre endnu et band til Hva' Helved' 2022, og vi er glade for at kunne byde velkommen til Idaslet - det nye skud på træet af dansk metal!

Sådan beskriver bandet deres lyd;

"Tung guitar, galopperende rytmer, kor og en skrigende harmonika erobrer det blodrøde lydbillede, alt imens frontmand og sangskriver Magnus Berthelsen som krigshornet brøler. Med dansksproget digtning, samt strofer trukket ud af fordumstidens skrifter,

skænkes musikalske fortællinger om forheksede våben, brændende kirker, druk og blodfærd."

 

Idaslet har siden udgivelsen af “Lurernes Glammen” tilføjet tre medlemmer, og spiller nu koncerter forskellige steder I landet imens de arbejder på det nye album som udkommer slut 2022.

Vi glæder os helt vildt til at opleve dem sammen med jer i januar, til Hva' Helved' 2022!

Nyheder

 

HVA' HELVED' 2022

Første navn på plakaten!

--------

Vi er glade for, at kunne afsløre det aller første navn på plakaten til næste års Hva' Helved' 2022!

Du kan nemlig opleve Vansind!

Vansind blev dannet i sommeren 2019 som et folk inspireret metal band og bandet har sin hjemstavn i Slagelse på vestsjælland.

Med rødderne godt plantet i den Danske muld ønsker Vansind at byde op til kamp, kædedans og løftede drikkehorn med de folk inspirerede melodier som møder tung metal, mørk growl og ren kvindevokal.

Tekstuniverset er inspireret af den mørkere side af den nordiske mytologi og skandinaviske sagn og historie.

Debuterende i 2020 med singlen ’Valborgsnat’ og med den opfølgende ep ’MXIII’ i 2021, er Vansind klar til at indtage de Danske spillesteder.

Medbring jeres mjød og møer og få et flygtigt glimt af Valhal!

--------

Vi offentliggører løbende nye navne til Hva' Helved' 2022, der kommer til at finde sted i januar 2022.

Hold øje her, på Facebook og husk at følge os på Instagram, hvor vi også deler stories og nyheder

 

 

 

Koncert med Carsten Dahl

Koncert med Carsten Dahl

Musikmuseet byder velkommen til en enestående aften i selskab med pianist og kunstner Carsten Dahl.
Aftenen byder på en koncert og dialog om Dahls virke - både som pianist og kunstner, og spillet der i mellem.

 

Hvornår: 11. november kl. 19:30-20:30.
Hvad koster det: 120,-

--------

Carsten Dahl anses i dag for at være en af de mest innovative og geniale improviserende musikere. Hans vidtrækkende talent lader til at være ubegrænset.
Med et frit udtryk i jazztraditionen og et nærmest skræmmende niveau i originalitet og narrativ evne, komponerer han desuden orkesterværker og fungerer som multiinstrumentalist på egne produktioner.

Gennem tiden har Carsten Dahl medvirket på mere end 300 CD'er, vundet utallige priser, heriblandt Ben Webster Prisen og flere Danish Music Awards, og modtaget en strøm af lovord fra anmeldere verden over.
Vi glæder os til at byde jer velkommen på Musikmuseet til en ganske særlig aften i selskab med Carsten Dahl.

--------

Dørene åbner: 18.00
Øl, vin og vand kan købes i baren.

Foto: Lars Skaaning

Nyheder

KULTURNAT på Musikmuseet

Kom med til Kulturnatten på Musikmuseet, hvor vi fejrer musikken for store og små!

Kulturnatten 2021 på Musikmuseet byder på både børnekoncert med drejelirebandet, SKALGAB, og et fantastisk rockhistorisk flashback, når YOUNG FLOWERS tænder forstærkerne og byder på ægte uforfalsket syrerock.

Musikmuseets verdenskendte udstilling er selvfølgelig åben og her kan i prøve symfoniorkestrets instrumenter.

I kan også gå på opdagelse i et af museets unikke fremtidsinstrumenter, prøve rollen som DJ på museets Mashmachine og udforske den smukke Omnis klangunivers.

Husk – der er kun adgang til Kulturnatten med Kulturpasset, der købes i 7-11 og på kulturinstitutioner, heriblandt på Musikmuseet.

 

AFTENENS PROGRAM

 

Kl. 18.00-24.00:
Besøg udstillingen

Kl. 18.00-23.30:
Skattejagter for børn med deres forældre i museets udstilling

Kl. 18.00-23.30:
Prøv vores nye fremtidsinstrumenter: Omni, Coleidoscope, Laserharpe og Mashmachine

Kl. 18.15-18.30:
Oplev et udvalg af museets mekaniske instrumenter sammen med en vært

Kl. 18.30-19.30:
Prøv symfoniorkestrets instrumenter i Det Klingende Museum

Kl. 18.45-19.00:
Demonstration og afprøvning af nogle af Musikmuseets kopier af historiske musikinstrumenter

Kl. 19.00-20.00:
Koncert med SKALGAB – koncert for børn og andre glade sjæle

Kl. 20.00-21.00:
Prøv symfoniorkestrets instrumenter i Det Klingende Museum

Kl. 20.15-20.30:
Oplev et udvalg af museets mekaniske instrumenter sammen med en vært

Kl. 20.45-21.00:
Oplev og afprøv nogle af Musikmuseets kopier af historiske musikinstrumenter

Kl. 22.00-23.00:
Koncert med YOUNG FLOWERS

Kl. 24.00:
Musikmuseet lukker

________________

 

KONCERTERNE:

YOUNG FLOWERS var et af de allerstørste syrerock-bands i 1968 og de står ligeså skarpt som de gjorde, dengang da 'Peace, Love & Harmony' var på alles læber.
Young Flowers introducerede som de første den progressive rockmusik i Danmark i slutningen af 1960'erne med masser af trommer, store Marshall-anlæg og syrede guitar-soli.
Vi glæder os til at opleve dem her på Musikmuseet kl. 22 til Kulturnatten 2021.

SKALGAB er formidlere af nordisk kultur og natur og vil på Kulturnatten bl.a. optræde med middelalderens svar på en rockguitar, drejeliren!
Med alle tiders instrumenter væves gammelt og nyt, følelser og husråd, magiske væsener og alskens andre fornødenheder til et farverigt tæppe, som svøber sig lunt og godt om lyttere i alle aldre. Det bliver en fornøjelse for store og små ører, og du kan opleve Skalgab kl. 19.

Velkommen til Kulturnatten på Musikmuseet!

KULTURNAT 2021 på Facebook

 

Museumsinspektør Marie Martens på DRP2

 

Findes der underlige violiner på Musikmuseet?

Programmet Aftryk har i hvert fald haft besøg af museumsinspektør Marie Martens igen!

Denne gang drejer det sig om tre musikinstrumenter fra Europa i 1700- og 1800-tallet, og de kommer blandet andet ind på en såkaldt tyrkisk halvmåne.

Marie fortæller også om et smukt udsmykket cembalo – og om en ret underlig violin!

Hør programmet i DR’s lyd-app

 

 

GOLDEN DAYS på Musikmuseet

GOLDEN DAYS på Musikmuseet

Hvad kan og skal vi med kulturen og musikken i en moderne verden?

15. september 2021 er Musikmuseet en del af Golden Days Festivalen.

Temaet for dette års festival er Antikken, og på Musikmuseet tager vi udgangspunkt i muserne, kulturen og naturligvis musikken. Tre prominente gæster skal debattere hvad vi kan og skal med kulturen og musikken i en moderne verden.

Hvilken plads har kulturen som dannelsesplatform, som sammenhængskraft og som samfundsøkonomisk medspiller i dagens Danmark?

Panelet består af direktør for Dansk Erhverv og tidligere kultur-, justits-, økonomi-, og erhvervsminister Brian Mikkelsen, folketingspolitiker (RV) og kulturordfører Zenia Stampe samt sanger, sangskriver og producer Lydmor (Jenny Rossander).

Der er lagt op til en spændende diskussion om kulturens vilkår og hvad den kan bidrage med i en samfundsmæssig kontekst nu og i fremtiden.

Vært: Anders Haahr, Formidlingsinspektør på Musikmuseet

Photo credit: Anine Petra

Læs her om GOLDEN DAYS

 

 

Nyheder

 

I denne tid forbereder vi nye events og projekter på Musikmuseet, som vi glæder os til at dele med jer. Herudover er undervisningsdelen af museet i fuld sving.

De gode gamle nyheder :

Musikmuseet blev grundlagt i 1898, men dets samling går meget længere tilbage i historien. Samlingen omfatter musikinstrumenter fra Europa, Asien og Afrika fra bronzealderen og frem til vor tid. En musikalsk rejse gennem 3000 år til idag, hvor vi også har nutidens moderne opfindelser at byde på.

 

 

 

Nyheder

 

 

Foto: Nolan Lem

Menagerie - og nyt samarbejde med AAU

Musikmuseet udstiller i en ny montre værket Menagerie. Værket er en lydinstallation skabt af den amerikanske kunstner og art residence ved AAU og Stanford University Nolan Lem. Værket er inspireret af den kollektive adfærd i biologiske sværme, og samtidigt en kommentar til våben-relateret vold. Værket består af 50 tomt klikkende pistoltriggere - en for hver stat i USA - der som en rytmisk komposition interagerer med hinanden. Komponeret ud fra en logaritme skaber værket en auditiv forbindelse mellem biologiens fascinerende insektsværme og den gentagne våben-relatarede vold frembragt af automatiserede skydevåben.

Lanceringen af værket Menagerie er samtidigt opstarten på et nyt samarbejde mellem Musikmuseet og Multisensory Experience Lab ved Aalborg Universitets afdeling i København, Sydhavnen. Museet dedikerer en selvstændig montre som med skiftende installationer viser eksempler på nogle af de eksperimenter og værker, som bliver til på Multisensory Experience Lab. Som eksempler på nogle af de vilde ideer og tanker, som opstår når man arbejder i dette spændingsfelt mellem lyd, kunst og teknologi.

Nye installationer lanceres ved #FredagsFerniseringer ca. hver 3. mdr. Følg Musikmuseet på Facebook for at se hvornår næste #FredagsFerniseringer løber af stablen.

Nyerhvervelse – Statsminister H.C. Hansens balalajka
H.C. Hansens balalajka. Foto: Marie Martens

Nyerhvervelse – Statsminister H.C. Hansens balalajka

Musikmuseet har fra tidligere statsminister H.C. Hansens (1906-1960) familie for nylig modtaget den balalajka, som H.C. Hansen fik som gave under sit statsbesøg i Sovjetunionen i 1956.

Statsbesøget varede i 12 dage, og turen gik til både Leningrad og Moskva. Balalajkaen fortæller en historie om storpolitik og musik, og den har ganske givet gjort det nemmere for vidt forskellige mennesker at tale sammen på tværs af forskelle i sprog og kultur.

Det er en helt almindelig balalajka med sin karakteristiske trekantede krop – men dog med en fin plakette med byggernavn på skruehovedet – fra Lunacharsky Fabrik Leningrad.  

De sovjetiske værtsfolk vidste sikkert godt, at den danske statsminister spillede mandolin, og så var det oplagt at forære ham et russisk musikinstrument, der, som mandolinen, samlede folk i store orkestre.
 
I begyndelsen af 1920’erne oprettede den danske arbejderbevægelse – efter tysk forbillede – det første danske mandolinorkester, og man dyrkede musikalsk samvær ude og hjemme. H.C. Hansen benyttede mandolinen i formidlingen af sit politiske budskab på sine mange rejser rundt i landet.  

I 1992 forærede H.C. Hansens familie hans mandolin til Musikmuseet, og den kan ses i Musikmuseets udstilling.

STINE BRAMSEN LIVE FRA MUSIKMUSEET

STINE BRAMSEN LIVE FRA MUSIKMUSEET

Sangerinden er fuld af musikalske overraskelser, følelser og skandinavisk popmelankoli på singlen, ’You’re Not Giving Up’, som er ude i dag, og vi har inviteret Stine til en snak om musikkens magi og en akustisk livesession.

Hvad er musikkens magi for dig som udøvende artist?

For mig er musik en helt unik og uundværlig måde at udtrykke mine følelser på. Når jeg laver musik, giver jeg mine følelser frit løb, og får sat ord på alle de følelser, der ligger lige under overfladen, og som ellers ikke ville komme frem i lyset. Det er magi for mig! At få musikken til at tage mig hele vejen rundt i følelsesregistreret og give afløb for alt det, der rumsterer oppe i mit hoved og i mit hjerte. Min nye single ’You’re Not Giving Up’ kredser om følelsen af at være i et dysfunktionelt forhold, hvor en person ikke vil give slip og sætte dig fri. Et sådan forhold, om det er romantisk eller venskabeligt, kan dræne dig fuldstændig og være en stor psykisk belastning, idet det involverer et menneske, der står dig allernærmest. Ved at tilføre disse svære følelser et godt skud rå og dansabel pop, skabes der en kontrast, som vender op og ned på stemningen, og det er lige dér, jeg synes, at musik bliver allermest interessant og vigtigt.

Se videoen til ’You’re Not Giving Up’ her

Var der et særligt øjeblik, hvor du blev ramt af musikkens tryllebindende magi, og du blev klar over, at det her måtte være din mission i livet?

Jeg har aldrig været i tvivl om, at musikken har været min allerstørste passion og min fornemmeste mission i livet. Jeg turde bare ikke rigtig tro på, at det kunne blive min levevej, før Alphabeat-drengene tog mig under deres vinge i gymnasietiden og meldte os til DM i Rock (også kaldet Live Contest). Da vi stod der på scenen i 2004 og blev udnævnt til vindere gik det nok op for mig for første gang; måske var jeg en af de få, der fik chancen for at bevise sit værd som sanger. Tiden i Alphabeat er et magisk minde for mig, og jeg er så taknemmelig for alle de oplevelser, jeg har med mig i bagagen herfra, som helt sikkert har været med til at forme mig til den artist, jeg er i dag. Så længe jeg kan huske, har jeg elsket at synge og haft magiske oplevelser med at gøre det, men som sangskriver var det nok først efter udgivelsen af min første solo single ‘Prototypical’, at jeg virkelig blev sikker på, at det her med at skrive mine egne sange og have det outlet er helt rigtigt og vigtigt i denne her fase af mit liv. Det er helt magisk at kunne lukke sig ind i sine egne tanker og bare lade sig rive med af ord og toner, der starter som et stort virvar, men som gennem processen falder på plads og bliver til et stykke musik. Og så er det bare fuldstændig fantastisk, når folk tager min musik til sig, så musikken kan være med til at skabe følelser og oplevelser i deres liv også. Det er jeg meget taknemmelig for!

Hvad er det for en grundessens i musikken, der driver dig kunstnerisk, følelsesmæssigt og personligt?

Troen på, at de følelser og opråb og bekymringer jeg ser mening i at udtrykke i mine sange også har relevans og mening for en masse andre mennesker. Det er helt essentielt for mig, at kunne påvirke andre mennesker med min musik. Det er et kæmpe privilegium for mig, at kunne slippe min musik fri og overlade den fuldstændig til lytteren og lade dem tolke den på deres måde. Jeg håber at kunne ramme nogle mennesker lige præcis dér, hvor de er følelsesmæssigt og på det konkrete sted, de er i deres liv lige netop nu. Det giver mig det største kick, at jeg kan berøre og påvirke andre med min musik.