Udfører en søgningSøg
Lydvandringer af Arendse Krabbe og Ida Bencke

Lydvandringer af Arendse Krabbe og Ida Bencke

- 6 lydværker i Liselund Have

Oplev Liselund have på en helt ny måde med poetiske fortællinger om haven i ørerne.

Lydkunstner Arendse Krabbe og litterat Ida Bencke har lavet 6 Liselund vandringer med udgangspunkt i havens forskellige topografier, dens historie og deres personlige oplevelser: Finansieringen af Liselund Have, Issøen, Klinteskreddene, Den Flerartede Cirkel, Klintens Skred mod Havet og Vi er Kompost.

Lydvandringer er kunstneriske, poetiske diskussioner af de fortællinger, der ligger indlejret i både det kulturhistoriske og det geologiske landskab. Bencke spørger dig, mens hun står og ser ud over Cascadedalen: Hvad er det for en sorg, der hjemsøger denne skrænt? Og mens du sidder på en sten i en nyanlagt cirkelformet eng af ukrudt og græs, bag Norske huset spørger hun: “Kan cirklen som alternativ til det modernes fremadskridende, lineært accelererende tid angive en slags blød modstands figur?”

Arendse Krabbe tager dig b.la. på en vandring langs havens vandforløb. Fra kildeudspringet ved Tokkevad Sø, leder hun dig langs Skriverkanalen, forbi sluser, søer og ned gennem Cascadedalen. Hun siger:”Vand indeholder kræfter, som er svære at gennemskue, og styre for os mennesker, der så gerne vil styre elementernes kræfter”.

Krabbe og Bencke har udviklet deres værker ud fra deres individuelle praksis og i samtaler med videnskabsfolk med et særligt kendskab til specifikke forhold ved området.

Lydværkerne er placeret forskellige steder i haven og kan opleves i vilkårlig rækkefølge. Hver fortælling tager udgangspunkt i et konkret sted. Nogle steder vandrer du med fortællingen. Andre steder kan du sætte dig i græsset eller på en sten og lytte.

Medbring din mobiltelefon og høretelefoner. Ved havens indgang finder du et kort hvor du kan orientere dig om de enkelte fortællingers placering, markeret med røde cirkler. Gå hen til det sted og den fortælling du gerne vil lytte til - og aktivér hjemmesidens kort: www.liselundlaboratorium.org/juni og derefter lydfilen ved at trykke på en af de røde cirkler.

Værkerne kan opleves i Liselund Laboratorium fra juni til april 2022

Liselund Laboratorium

LISELUND LABORATORIUM følger årstiderne med en ny kunstnerisk oplevelse hver måned i et år i Liselund have på Møn. Værkerne bliver til i et samarbejde mellem kunstnere, videnskabsfolk og naturen.

Liselund forvandles til et laboratorium, der nytænker forholdet mellem menneske og natur. Kunstnere og videnskabsfolk samarbejder om performative og installatoriske værker, der tager udgangspunkt i samtidens natursyn og den skrøbelige økologiske og klimamæssige situation, vi er i.

Liselund have blev anlagt i slutningen af 1700-tallet som en romantisk landskabshave. Dengang såvel som i dag var det et sted for vandring, refleksion og sansning i den menneskeskabte natur. Liselund Laboratorium forvandler haven, skoven og klinten til et kunstnerisk rum, hvor drømme, mytiske fortællinger, naturvidenskab og historiske fakta skaber nye perspektiver.

Billedkunstnere, performancekunstnere og lydkunstnere skaber i samarbejde med geologer, virkelighedsforskere, antropologer, en bioetiker og en flagermusekspert nye former for sameksistens mellem det menneskelige og det ikke-menneskelige.

www.liselundlaboratorium.org