Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Tag på en rundvisning om krigen i Afghanistan og kom med til en soldaterlejr i den afghanske ørken

Tag med en dansk soldat til Afghanistan

Hvordan er livet som udsendt soldat i Afghanistan? Hvordan bor man? Og hvad laver man?

På rundvisningen kommer vi igennem tre af de lejre, som var en del af hverdagen for de danske soldater, mens de var udsendt til Afghanistan - blandt andet basen Armadillo. Her bliver vi klogere på, hvordan det egentlig er at være dansk soldat i et af verdens farligste brændpunkter.

Uden for lejren lurer der mange farer for soldaterne. Miner, vejsidebomber og angreb er en del af hverdagen, og det kan have fatale konsekvenser for de udsendte.

På turen rundt i udstillingen kan I blandt andet se det pansrede køretøj, hvor fire danske soldater sad, da de pludselig kørte hen over en vejsidebombe. Heldigvis overlevede soldaterne med mindre skader, men det ses tydeligt på bilen, hvor omfattende og ødelæggende skader en hjemmelavet bombe kan forurette.

Vi ser også nærmere på, hvordan krigen har påvirket afghanerne og deres land. Og vi diskuterer, hvorfor krigen i Afghanistan er en anderledes krig end de krige, Danmark tidligere har været en del af.

Rundvisningen forgår i udstillingen ’Den Fjerne Krig’. Den er lavet i samarbejde med det hold danske soldater, som var udsendt til Afghanistan i 2010. Derfor vil I i løbet af rundvisningen se autentiske genstande og udstyr hentet hjem fra Afghanistan.

Og I må gerne røre ved genstandene i udstillingen – det er endda muligt at gå op ad trappen til vagttårnet og opleve hvordan soldaterne holder øje med alle, der nærmer sig basen – er det en ven eller fjende?

Varighed: 1 time

Antal: Max 30 personer

Pris:
Inden for alm. åbningstid: DKK 950 plus entré
Uden for alm. åbningstid: DKK 1.500 plus entré

OBS: Rundvisninger skal bookes med min. 7 dages varsel.

Mail: krigsmuseet@natmus.dk

Tlf.: 41 20 60 80