Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Tag med en dansk soldat til Afghanistan

Tag med en dansk soldat til Afghanistan

Hvordan er livet som udsendt soldat i Afghanistan? Hvordan bor man? Og hvad laver man?

På rundvisningen kommer vi igennem tre af de lejre, som var en del af hverdagen for de danske soldater mens de var i Afghanistan blandt andet basen Armadillo. Her bliver vi klogere på, hvordan det egentlig er at være dansk soldat i et af verdens farligste brændpunkter.

Uden for lejren lurer der mange farer for soldaterne. Miner, vejsidebomber og overfaldsangreb er en del af hverdagen, og det kan have fatale konsekvenser for de udsendte. På turen rundt i udstillingen, kan I blandt andet se det pansrede køretøj, hvor fire danske soldater sad, da de pludselig kørte hen over en vejsidebombe.

Heldigvis overlevede soldaterne med mindre skader, men det ses tydeligt på bilen, hvor omfattende og ødelæggende skader en hjemmelavet bombe kan forurette.

Vi ser også nærmere på, hvordan krigen har påvirket afghanerne og deres land. Og vi diskuterer hvorfor krigen i Afghanistan er en anderledes krig end de krige, Danmark tidligere har været en del af.

Rundvisningen forgår i udstillingen ’Den Fjerne Krig’. Den er lavet i samarbejde med det hold danske soldater, som var udsendt til Afghanistan i 2010. Derfor vil du i løbet af rundvisningen se autentiske genstande og udstyr hentet hjem fra Afghanistan.

Og du må gerne røre ved genstandene i udstillingen – det er endda muligt at gå op ad trappen til vagttårnet og opleve hvordan soldaterne holder øje med alle, der nærmer sig basen – er det en ven eller fjende?


Dato: 29. september kl. 17.00
Varighed: 1 time
Antal: Max 19 personer
Pris: Voksen DKK 95. Barn DKK 45

Billetten giver også adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger samme dag.

NB: Vi tager alle nødvendige COVID-19 hensyn i forhold til afstand, afspritning og rengøring, så du kan føle dig helt tryg ved at tage på rundvisning. Se vores beredskab