Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Blåtand i Gult

Blåtand i Gult

Oplev vikinger og cykelryttere i et mix du ikke har set før. Her hvor Tour de France feltet drøner forbi den 3. juli kan du møde grande cykellegender, store blærerøve og mestre i selviscenesættelse. Over dem alle stråler Kong Harald Blåtand, der i vikingetiden tænkte og byggede stort i Jelling. Ingen var i tvivl om hans storhed.

Vores fikse hashtag #nokdetmuseumdernogensindeharliggettættestpåtourdefrancerutenligebortsetfraLouvre - siger det hele. Vi fortæller historien her, kun 2,08 meter fra ruten. I udstillingen Blåtand i Gult kan du opleve konkurrencen mellem vikingekongen Harald Blåtand og tourlegender som Coppi, Cipollini og Sagan.

Det er også her du kan prøve vores VikingBikingEscapeBox. Sæt dig på cyklen og tramp alt hvad du kan, mens vilde vikinger forfølger dig. Garanti for et godt foto!

Jelling er blot ét af de UNESCO verdensarvssteder som touren passerer i år. I udstillingen Blåtand i Gult tager vi dig med på denne verdensarvstur gennem Danmark og Frankrig.

Hele udstillingen smøres ind i en af dansk cykelsports største stemmer. Jørn Mader var en del af makkerparret Mader og Leth, der i mange år var lyden af Tour de France i dansk tv.

For børnene er der også noget at komme efter. Udstyret med en magisk UV-lampe går jagten ind på de 10 små cyklister.

Der er gratis adgang til Blåtand i Gult. Børnepakken koster 45 kroner.

Starten går 9. april og Blåtand i Gult kører frem til målstregen 31. august 2022.