Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Sommer i Kongernes Jelling

Sommer i Kongernes Jelling

Som sædvanlig tilbyder Kongernes Jelling et bredt udvalg af aktiviteter i skolenes sommerferie. Faktisk tyvstarter vi med rundvisninger på lørdage og søndage i juni. Fra skoleferien starter 26. juni til den slutter 8. august, har vi dagligt (også i weekender) tre forskellige rundvisninger at vælge imellem. Derudover har vi en ganske særlig rundvisning om aftenen alle onsdage, hvor museet holder længe åbent.

Sommer i Kongernes Jelling

Rundvisning lørdage og søndage i juni kl. 14.30

På vandring mellem høje, runesten, skibssætning og palisade fortæller vi om kongerne Gorm og Harald, deres imponerende bygningsværker, Danmarks tilblivelse og overgangen til kristendommen. Vores guider sørger for at både børn, unge og ældre får en spændende oplevelse sammen ude mellem sten og høje.

Lørdage og søndage i juni (5.+ 6.+ 12.+ 13.+ 19.+ 20. juni).

Varighed 45 minutter

Pris kr. 75 pr. person (under 10 år gratis)

Antal: 25

Sommer i Kongernes Jelling

Rejsen til Valhal kl. 10.30

Er du mon lige så stærk som Thor? Eller er du snu som Loke?

Rejsen til Valhal er en tidsrejse for hele familien, som finder sted midt mellem høje og runesten.

På rejsen fortæller vi om de nordiske guder, vikingekongerne i Jelling og deres runesten. Undervejs bliver I udfordret i gudernes styrkeprøver, så husk at klæde jer på efter vejret!

Varighed: 45 minutter

Pris: 75 kr. fra 3 år

Antal: 25

Sommer i Kongernes Jelling

Kongen kommer kl. 13.15

Året er 965 og den mægtige Harald Blåtand er på vej til sin kongshal i Jelling. Sammen med hele familien oplever du den hektiske stemning i den store hal, når I ankommer, kort tid før den berømte konge. Harald har store beslutninger at træffe – Hvad mon han bestemmer sig for? Smuglyt til de mjøddrikkende stormænd, tal med den kutteklædte munk og mød den mystiske troldkvinde.

Gør dig klar til at blive en del af historien.

Varighed: 45 minutter

Pris: 75 kr. fra 10 år (Aktiviteten egner sig bedst til børn fra 10 år)

Antal: 25

Sommer i Kongernes Jelling

Vikingekongernes Jelling kl. 14.30

På vandring mellem høje, runesten, skibssætning og palisade fortæller vi om kongerne Gorm og Harald og deres imponerende bygningsværker og om Danmarks tilblivelse og overgangen til kristendommen. Vores guider sørger for at både børn, unge og ældre får en spændende oplevelse sammen ude mellem sten og høje.

Varighed: 45 minutter

Pris: 75 kr. fra 10 år

Antal: 25

Sommer i Kongernes Jelling

Jagten på kong Gorm, onsdage kl. 19.30

Hør om Danmarks første konge Gorm den Gamle og jagten på hans gravkammer i Jelling.

I TV2s Badehotellet spørger de: Er der noget nyt fra Jelling? Denne aften får du svaret på det spørgsmål, når du får historien om de kæmpe udgravninger, der for 80 års siden fortalte nyt fra Jelling. For hvad fandt man og hvad fortæller det os i dag? Oveni får du historier om 1000 år gamle skarnbasser, millioner af tørv og store sten, der danner spidsen af et skib.

Vi starter på museet fra 19.30 med et lille glas af Gorms Mjød og begiver os ud i aftensolen mellem kl. 20 og 21.

Varighed: 90 minutter

Pris: 100 kr.

Antal: 25

Sommer i Kongernes Jelling

Sejl ud som en viking, torsdag 8/7, 16.30-18.30

Sejl i vikingen Bjørn Jernsides kølvand og bliv bragt tilbage til vikingetiden med skibet Jelling Orm. Mærk bølgerne under dig, hiv i årene, få sved på panden og prøv, hvad der kræver for at sejle et vikingeskib – krydret med spændende fortællinger, vikingesnacks og lidt mjød.

Sejladsen foregår på søen Fårup Sø tæt ved Kongernes Jelling. Tiden er inklusiv udlevering af redningsvest og instruktion. Deltagerne er skibets besætning og alle deltagere aktivt. Selve sejladsen varer ca. 90 min. inkl. spisning. Alle får udleveret en redningsvest, som skal bæres under hele sejladsen.

Varighed: 2 timer

Pris: 255 kr. fra 17 år, 10-16 år 195 kr.

Antal: 25

Vigtigt: Sejladsen kræver min 10. personer over 16 år til at ro skibet. Medbring varmt og praktisk tøj. Sejladsen aflyses ved dårligt vejr/manglende besætning. I tilfælde af aflysning kontaktes deltagerne telefonisk på dagen. Billetter købt online refunderes i løbet af 3 hverdage. Billetter købt på Kongernes Jelling refunderes i museumsbutikken.