Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Håndværk i Folkeskolen

Projektet Håndværk i Folkeskolen sætter fokus på, hvordan vi får håndværk på skoleskemaet. Målet er, at skoleelever på et tidligt tidspunkt får hænderne i konkrete håndværksteknikker. Det sker med levende undervisning i et nyt samarbejde mellem bl.a. museer, folkeskoler og erhvervsskoler.

En interesse for det gode håndværk
Hvordan bygger man et bur til sit kæledyr fra bunden? Hvad er forskellen på en fukssvans og en listesav? Hvornår bruger man linolie maling og hvorfor skal murstene ligge i forbandt?

Udviklingsprojektet Håndværk i Folkeskolen handler om at få børn og unge til at interessere sig for det gode håndværk. Samtidig inspirerer projektet til nye undervisningsmuligheder i det obligatoriske fag håndværk og design. 

Et samarbejdsprojekt
En håndfuld projekter har sat fokus på materialer, teknikker og bygningskultur landet rundt.
Håndværk i Folkeskolen er et samarbejdsprojekt, der inddrager både virksomheder, erhvervsskoler, folkeskoler, museer og kommuner. Der er tale om et toårigt udviklingsprojekt, som blev fløjtet i gang i november 2017 og sluttede med udgangen af 2019. Håndværk i Folkeskolen har sat samarbejder i gang på Hjerl Hede, Bornholms Museum, Kystliv Holbæk, Museum Sønderjylland, EUC Nordvestsjælland og Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk, Frilandsmuseet og Flynderupgård i Helsingør. 

Håndværk i Folkeskolen har udviklet et katalog med koncepter, der kan bruges af alle museer og folkeskoler i deres undervisning på 5-7. klassetrin. Download hæftet HER.

Her kan du læse mere om de forskellige forsøg vi har afprøvet. Tanken er at man kan plukke fra kataloget og bruge de elementer, der er mest relevant på dit museum eller skole.

Projektet er støttet af Realdania.

Håndværk i Folkeskolen

Kontakt

Håndværk i Folkeskolen
Projektet er nu færdigt, men man er velkommen til at kontakte undervisningsafdelingen, hvis der er spørgsmål.

Frilandsmuseets undervisningsafdeling

uvfri@natmus.dk

41206415