Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Plantefarvning

PLANTEFARVNING
Weekender fra den 02. -17.09
Kl. 10.30-15.30

I de kommende weekender kan du opleve det gamle håndværk ved Stenstruphuset og selv være med til at karte uld til dit eget uldarmbånd, som efterfølgende farves med alt fra rejnfan til rabarber. Vores dygtige plantefarveeksperter står klar til at assistere dig i farveprocessen og dele historien om plantefarvning i de gamle dage.

Farvningsprocessen tager mindst 30 minutter for dit armbånd. Jo længere armbåndet forbliver i farvegryden, desto mere intens bliver farven. Vi anbefaler derfor, at du starter din oplevelse ved Stenstruphuset. På den måde kan du udforske museet i mellemtiden.

Det vil også være muligt at møde landsbylauget, der holder til ved Stenstruphuset. Her viser de hvad man fik tiden til at gå med i 1800-tallet og de heldige kan være med til at pumpe vand, hugge brænde eller se med når de bager. Der er ikke et fastlagt program, så kom endelig indenfor og se hvad de finder på, når du besøger museet.

Et plantefarvet uldarmbånd koster 1 stempel / 30 kr.

OBS! Farverne skifter afhængigt af ugen. Det vil ikke være muligt at farve med blå eller rød i denne omgang. Du kan forvente naturlige farver som brun og gul.