Håndværk i Folkeskolen

Projektet Håndværk i Folkeskolen sætter fokus på, hvordan vi får håndværk på skoleskemaet. Målet er, at skoleelever på et tidligt tidspunkt får hænderne i konkrete håndværksteknikker. Det sker med levende undervisning i et nyt samarbejde mellem bl.a. museer, folkeskoler og erhvervsskoler.

En interesse for det gode håndværk
Hvordan bygger man et bur til sit kæledyr fra bunden? Hvad er forskellen på en nedstryger og en overfræser? Hvornår bruger man oliebaseret maling? Udviklingsprojektet Håndværk i Folkeskolen handler om at få børn og unge til at interessere sig for det gode håndværk. Samtidig inspirerer projektet til nye undervisningsmuligheder i det obligatoriske fag håndværk og design. 

Pilotprojekter
En håndfuld pilotprojekter har siden november 2017 sat fokus på materialer, teknikker og bygningskultur landet rundt. Et af pilotprojekterne består i at 6. klasser fra Kildedamsskolen og Katrinedalsskolen i Holbæk skal tage del i maler- og tømrerfag på EUC Nordvestsjælland og i Andelslandsbyen Nyvang. Her er der fokus på praktiske øvelser, hvor eleverne selv skal planlægge og bygge kaninbure, sæbekassebiler og kongespil. 

Et samarbejdsprojekt
Håndværk i Folkeskolen er et samarbejdsprojekt, der inddrager både virksomheder, erhvervsskoler, folkeskoler, museer og kommuner. Der er tale om et toårigt udviklingsprojekt, som blev fløjtet i gang i november 2017. Foruden projektet i Holbæk, har udviklingsprojektet indtil nu sat yderligere to klyngesamarbejder i gang i Jylland og på Bornholm. Udviklingsprojektet skal bl.a. udvikle et modelkataloger med koncepter, der på sigt kan bruges af alle folkeskoler i deres undervisning på 6. klassetrin.

Projektet er støttet af Realdania.

Undervisning

Nyheder

Netværk

Del denne side