Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Undervisning

Vil du vide mere om det levede liv, som det har formet sig gennem 300 år, prøve at karte, lave mad på brændekomfuret eller møde spændende skæbner og høre historier fortalt gennem teater eller omvisninger, vil du smage på og røre ved fortiden, så kom ud på Frilandsmuseet, og få en helt særlig oplevelse af tid og rum.

OBS! VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT FRILANDSMUSEET LUKKER EFTER EFTERÅRSFERIEN OG FØRST ÅBNER IGEN PÅSKEN 2020.

UNDERVISNING PÅ FRILANDSMUSEET

Undervisningen på Frilandsmuseet følger museets sæson, i 2020 fra den 21. april til 18. oktober, sidste søndag i efterårsferien. Vi følger også årets gang, hvad enten det handler om forår eller høst, eller om julens mange fortællinger. Museet rummer helt særlige muligheder for at komme tæt på fortiden, når man står på de toppede brosten eller må dukke hovedet for at komme ind i de lavloftede stuer.

Et besøg på Frilandsmuseet rummer en helt særlig mulighed for at fysisk at komme tæt på fortidens mennesker, når man står i de lavloftede stuer eller på gårdspladsen med de toppede brosten, lugter til røgen fra ildstedet i Stenstruphuset, smager på det friskkærnede smør og leger på forten foran Lundagergården. Men hvis man vil komme helt tæt på menneskene, og på en tid, hvor man var afhængig af årstiderne og naturen, så står Frilandsmuseets undervisere til rådighed.

På Frilandsmuseet kan undervisningen bestå i et helt traditionelt forløb, enten i form af en omvisning eller et besøg i Stenstruphuset, hvor der er mulighed for værkstedsaktiviteter. For de lidt ældre elever kan der blive tændt op i brændekomfuret, så de kan tilberede et helt måltid. Og vil man i teatret, er der skoleforestillinger.

Undervisning for 0.-10. klasse kan findes her.

Undervisningsmateriale kan findes her.

BESØG PÅ MUSEET UDEN UNDERVISNING

Skoleklasser er altid velkomne til at besøge museet og gå rundt på egen hånd. Hvis man gerne vil have ideer til undervisning, som kan foregå herude og hjemme i klassen, kan man få gode ideer i Nationalmuseets idékatalog Brug dit museum! Der er ideer til både indskoling, mellemtrin og udskoling. Frilandsmuseets undervisningsafdelingen står også klar til at komme med ideer til, hvordan det kan gennemføres. Man skal blot skrive til uvfri@natmus.dk

Idékataloget Brug dit museum! kan hentes her

Hvis man gerne vil besøge Frilandsmuseet som del af udflugt for en hel skole, er man meget velkommen. Man kan give besked til Frilandsmuseets undervisning på mail uvfri@natmus.dk. Vi kan dog ikke tilbyde aktiviteter for større grupper af elever, men hjælper gerne med at tilrettelægge egne aktiviteter.

 

Sådan foregår e-bestilling

Du udfylder bestillingsfomularen, helst senest 8 dage før, da vi har op til 5 hverdages ekspeditionstid. Har man ikke EAN-nummer, angives det blot i feltet. Herefter modtager du en bekræftelse på, at du har udfyldt formularen og at vi har modtaget den. Det er dog  ikke den endelige bekræftelse. Den kommer senere med dato, mødested etc.

Det er også muligt at kontakte Frilandsmuseets undervisningscenter via mail.