Undervisning på Frilandsmuseet

Vil du vide mere om det levede liv, som det har formet sig gennem 300 år, prøve at karte, lave mad på brændekomfuret eller møde spændende skæbner og høre historier fortalt gennem teater eller omvisninger, vil du smage på og røre ved fortiden, så kom ud på Frilandsmuseet, og få en helt særlig oplevelse af tid og rum.

Undervisningen på Frilandsmuseet følger museets sæson, fra den 1. maj til sidste søndag i efterårsferien. Vi følger også årets gang, hvad enten det handler om forår eller høst, eller om julens mange fortællinger. Museet rummer helt særlige muligheder for at komme tæt på fortiden, når man står på de toppede brosten eller må dukke hovedet for at komme ind i de lavloftede stuer.

Hvis man tør, har vi et helt særligt forløb om de mange overnaturlige væsner, som befolkede museet dengang, så aftenerne var lang og mørke, og der blev fortalt historier. Man kan læse mere om forløbet her

På Frilandsmuseet kan undervisningen bestå i et helt traditionelt forløb, enten i form af en omvisning eller et besøg i Stenstruphuset, hvor der er mulighed for værkstedsaktiviteter. For de lidt ældre elever kan der blive tændt op i brændekomfuret, så de kan tilberede et helt måltid. Og vil man i teatret, er der skoleforestillinger.

Undervisning for 0.-10. klasse kan findes her.

Undervisningsmateriale kan findes her.

Hvis man gerne vil besøge Frilandsmuseet som del af udflugt for en hel skole, er man meget velkommen. Vi kan dog ikke tilbyde aktiviteter for større grupper af elever.

Del denne side