Nyder du at lave håndarbejde og kunne du tænke dig at fortælle om det?
Vi har brug for kvinder og mænd i alle aldre som kan strikke, væve, orkere, sy, spinde, brodere, kniple mm. og har lyst til at sidde i historiske dragter i udvalgte huse på Frilandsmuseet og arbejde og fortælle. 

Du skal være dygtig til dit håndarbejde og have lyst til at snakke med gæsterne som kommer forbi og fortælle om håndarbejdet, bygningen du sidder i og om museet generelt. 

Frilandsmuseet sørger for materialer og oplæring, så du får viden om håndarbejdets historie og om museet. Når du har tid, har vi brug for dig til at sidde i museumsbygningerne og arbejde i udvalgte weekender, ferier og højtider. Vi regner med at starte stille og roligt ved enkelte bygninger og få alle områderne i spil hen ad vejen.

Hedegården fra Kølvrå. Her kan temaet være uld og der kan kartes, spindes og strikkes hoser, trøjer, lange underbukser m.m.

Knipleskolen fra Nr. Sejerslev. I denne sønderjyske bygninger er temaet knipling

Vandmøllen fra Ellested, herregården fra Fjellerup og gården fra Bornholm er alle fra årtierne omkring sidste århundredeskifte og korsstingsbroderi og symaskinesyning er oplagt. 

Gården fra Barsø. Her er temaet vævning, da der kan væves på den store væv i stuen.

Gården fra Pebringe fra Stevns er indrettet til tiden omkring 1830 og temaet kunne være håndsyning og broderi i form af fladsyning.

Brugsen fra Stadager er fra 1930erne. Her er temaet hækling og symaskinesyning

Færøerne. Her er temaet strikning af sweatre og evt. spinning på skotrok.

Vi vil invitere dig til en samtale, hvor du bedes medbringe lidt af det håndarbejde du laver.  Vi inviterer derefter håndarbejdslauget til et fælles introduktionsmøde i juni og håber, at arbejdet kan gå i gang til sommer.

Det er vigtigt, at du har en aktiv mailadresse, da det ellers bliver svært at kommunikere og koordinere.

Har det din interesse, og har du spørgsmål, kan henvendelse ske til: 

Del denne side