Frivillige laug på Frilandsmuseet

Frilandsmuseets Møllerlaug

Frilandsmuseet har et aktivt og engageret Møllerlaug, som tilser og kører med museets møller.

Hver søndag, sidste onsdag i måneden og på udvalgte tidspunkter, f.eks. ved juletid, åbner Møllerlauget nogle af Frilandsmuseets møller for museets gæster. Mølleværkerne kører, mekanikken vises frem, og på særlige dage males der mel af gamle kornsorter. Kontakten til publikum er både sjov og udfordrende. Vi får besøg af børnehaver og skoleklasser, børnefamilier og andre interesserede gæster.

Du behøver ikke at være uddannet møller eller håndværker for at være med. I Møllerlauget er lysten og begejstringen for møller og fortælleglæden det vigtigste. Vi er sammen om kurser og oplæring, og i løbet af året afholder vi sommerfest, julefrokost og tager på ture til møller rundt omkring i Danmark. Læs mere om at arbejde frivilligt i Frilandsmuseets Møllerlaug

Kontakt:
Find os i museets møller - eller kontakt
Hans Peter Poulsen  (Oldermand)
Rosengårdsvej 17
2830 Virum
Mail: frilandsmuseetsmoellerlaug(at)gmail(dot)com
Mobil 2345 2531

Frilandsmuseets Havelaug

Havelaugets medlemmer begynder i det tidlige forår med jordbehandling og tilsåning, og slutter langt ud på efteråret med at høste sommerens flotte produkter og vinterklargøre jord og planter.

Museets haver er tilsået efter historiske haveplaner og med gamle, lokale sorter af frugt og grønt. Haveplejen udføres så vidt muligt efter datidens skik og brug med masser af håndkraft og omhu. Når medlemmerne er i gang på området, svarer de meget gerne på publikums mange spørgsmål, og tager sig tid til en snak om gamle sorter, dyrkningsmetoder og havepleje i det hele taget.

Hvis du elsker havebrug og havearbejde, og har lyst til at arbejde med historiske haver og ældre og lokale plantesorter, er havelauget måske noget for dig.

Kontakt:
Eva Simonsen
Hasselvej 80
2830 Virum
40 32 21 10
mail: Eva Simonsen

Frilandsmuseets Køkkenlaug

Frilandsmuseets køkkenlaug slagter, bager og brygger i herregårdens store køkken og bryggers ved brændekomfur og gruekedel.

Alle aktiviteterne udføres til glæde for publikum, og undervejs fortælles der både om konkrete processer og råvarer og mere bredt om historisk mad og madkultur.

Hvis du har viden og praktisk erfaring med historisk mad og arbejdsprocesser, eller vil du gerne selv prøve at stå ved komfuret er køkkenlauget måske noget for dig. Det kræver blot godt håndelag, fortælleglæde og arbejdslyst.

Køkkenlauget arbejder i køkkenet lørdag og søndag 27. juni - 9. august kl. 11-15.30.

Kontakt:
Inge-Mette Petersen
41 20 64 15
Inge-Mette Petersen

 

 

Frilandsmuseets Håndarbejdslaug

I Frilandsmuseets håndarbejdslaugt har vi brug for kvinder og mænd i alle aldre som kan strikke, væve, orkere, sy, spinde, brodere, kniple samt evt fremstille snitmønstre på baggrund af gamle dragter. 

Du skal være dygtig til dit håndarbejde og have lyst til at snakke med gæsterne som kommer forbi og fortælle om håndarbejdet, bygningen du sidder i og om museet generelt. Frilandsmuseet sørger for materialer og oplæring, så du får viden om håndarbejdets historie og om museet. Når du har tid, har vi brug for dig til at sidde i museumsbygningerne og arbejde i udvalgte weekender, ferier og højtider. Læs mere om håndarbejdslauget.

Kontakt:
Museumsinspektør og frivilligkoordinator Anja Jørgensen, Anja Jørgensen 

 

 

Stenstruplaug

Har du hænderne skruet ordentlig på, overblik og glæde ved at formidle?
Så bliv medlem af Frilandsmuseets nye Stenstruplaug.

For flere oplysninger, kontakt Anja Jørgensen på anja.jorgensen@natmus.dk eller på 4120 6402.

Stenstruphuset er fra 1684 og indrettet som det så ud i begyndelsen af 1800-tallet. Her skal der formidles med og for alle sanser. Her levendegør det frivillige Stenstruplaug sammen med museets fastansatte medarbejdere, alle hverdagens små og store gøremål, som de kunne foregå i det lille hus. Vi ønsker, at det lille hus emmer af liv og aktiviteter og spor efter endnu flere aktiviteter. Lugte, rod og møg.  Fugt, damp og røg. Omhu, skønhed og orden. Fest og hverdag. Vigør og stille stunder.  Læs mere om Stenstruplauget.

Del denne side