Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Vinkager

Vinkager

Ingredienser:

125 g Smør

60 g Sukker

2 bitre Mandler

200 g Hvedemel

Gelé.

 

Fremgangsmåde:

  • Smør og sukker røres hvidt, tilsættes de skoldede, stødte mandler og melet.
  • Dejen sprøjtes gennem en kagesprøjte eller kødmaskine med kageplade.
  • Dejen udsprøjtes i ca. 25 cm’s længde. På smurt bageplade lægges 2 længder tæt ind til hinanden.
  • I fordybningen ved sammenlægningen lægges en tynd stribe gelé. De bages lyse- gulbrune.
  • Lidt hvid glasur sprøjtes gennem kræmmerhus frem og tilbage paa kagerne. Disse skæres med en skarp kniv i skrå, ca. 3 cm brede snitter.

(fra Henriette Schønberg Erken. Stor Kogebog for større og mindre Husholdninger. Aschehoug Dansk Forlag MCMXLVI)