Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Kvædekage

Kvædekage

Ingredienser:

Frugtmassen

750 g frugt

125 g smør

6 æg

250 g sukker

100 g rasp

revet skal af 1 citron

 

Mørdej

300 g hvedemel

150 g smør

100 g flormelis

1 æg

 

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser til mørdejen æltes sammen og dejen sættes i køleskabet en times tid.
  • Skræl frugten, skær den i stykker og fjern kærnehuset. Koges mørt i så lidt vand som muligt, gerne uden låg, så vandet kan koge af. Passeres gennem en sigte (hvis det er til “hjemmebrug”, kan man med fordel bruge en stavblender).
  • Smørret smeltes og røres i frugtmosen. Revet citronskal tilsættes.
  • Æggeblommerne røres godt med sukkeret, raspen tilsættes. Den afkølede frugtmos tilsættes. De stift- piskede æggehvider vendes forsigtigt i.
  • Mørdejen udrulles og to tærteforme på 25cm beklædes med dejen og frugtfyldet hældes i.
  • Bages ved 170 grader i ca. 60 minutter. Serveres lun.
  • Cremfraice eller flødeskum passer godt dertil.