Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Kvædegelé

Kvædegelé

Ingredienser:

Kvæder

Sukker

Atamon

 

Fremgangsmåde:

  • Kvæderne vaskes grundigt og skæres itu og koges 1/2-1 time, dækket med vand til de er møre.
  • Saften hænger til afdrypning i en saftpose 1/2- 1 døgn, måles og bringes i kog.
  • Sukkeret drysses i under omrøring. Man beregner 3/4-1 kg pr. liter saft.
  • Når saften hænger i tunge, seje dråber fra skeen, tilsætter man ikke mere sukker, men koger geleen lyserød, skummer og tilsætter 1/2 tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Atamon pr. liter.
  • Geléen hældes op i atamonskyllede glas og lukkes.
  • Istedet for atamon kan glas skylles med spiritus.

Med inspiration fra, Den grønne syltebog, Tørsleffs Husmoder Service, Kvædegéle.