Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Kvædebrød

Kvædebrød

Ingredienser:

1, 5 kg kvæder (ca.800 g renset frugt)

½ økologisk citron, samt fintrevet skal heraf

1 stang vanilje

sukker svarende til mængden af frugtgrød

perlesukker eller kokosmel

 

Fremgangsmåde:

  • Vask kvæderne grundigt og gnub eventuel behåring af. Fjern blomsten.
  • Del kvæderne i kvarte og fjern kernehusene. Læg dem i en gryde og dæk dem kun lige med vand. Kernehusene må gerne koge med i en tepose, da de har et meget højt pektinindhold.
  • Flæk vaniljestangen og læg den sammen med den halve citron i gryden. Kog til kvæderne er møre.
  • Sigt væsken fra og kog den godt ind.
  • Mos kvæden gennem en sigte og tilsæt citronskal eller blend den med citronskal.
  • Vej frugtgrøden og tilsæt samme mængde sukker til grøden sammen med den indkogte væske.
  • Kog massen forsigtigt i meget lang tid – farven skal skifte fra gul over orange til rødviolet. Farveskiftet skyldes, at frugt og sukker karamelliserer. Massen bliver tyk og fast i konsistensen grundet det høje pektinindhold. Pas på det ikke brænder på.
  • Fordel massen på bagepapir i et fad eller en bradepande i et lag på ca. 1 cm’s tykkelse.
  • Stil massen til tørring et køligt og tørt sted i 14 dage. Massen kan også tørres i ovnen ved 50 grader, til den er fast.
  • Skær massen i firkanter og tril i perlesukker eller kokosmel.
  • Opbevar kvædebrødene indpakket i bagepapir i en lukket beholder i køleskab, hvor de kan holde sig i flere måneder.

Opskriften er med inspiration af flere forskellige opskrifter og erfaring ved afprøvning af metoden.