Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Grøntsager

Kål i herregårdens køkkenhave på Frilandsmuseet

På Frilandsmuseet dyrker vi gamle danske sorter af forskellige grøntsager. Formålet er at se, om nogle vil passe til moderne ganer – og om de samtidig lader sig dyrke økologisk. Projekterne er støttet af NaturErhverv, og vi udfører dem sammen med andre museer og forskningsinstitutioner. Grøntsagerne kommer enten fra private, fra foreningen Frøsamlerne eller fra Nordens Genbank, NordGen, hvor de har ligget frosset ned som frø, siden de gik ud af dyrkning.

For at bevare de gamle sorter, er det vigtigt, at man løbende dyrker dem og undersøger deres muligheder. På den måde kan man se, om planterne stadig passer til miljø og klima. Samtidig kan vi bruge og dermed bevare mange forskellige sorter og videreudvikle de forskellige egenskaber, de har. På museet kan de besøgende se og smage den variation, de gamle sorter kan give i have og køkken.