Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Drejæble
Foto: Pometet, Københavns Universitet

Drejæble

Æblet.
Spiseæble. Frugten er middelstor, kegleformet og svagt kantet. Grundfarven er varm gul og solsiden orangegul. Frugtkødet er fast og noget tørt, smagen sødlig og uden aroma. Plukkes i september og spises i oktober-november.

Historie.
Sorten har været kendt siden år 1900 og er sandsynligvis af fynsk oprindelse. Modertræet menes at have stået i landsbyen Stegsted, vest for Odense. Navnet kommer af æblet smukke og regelmæssige facon, nærmest som var æblet er drejet.

Vækstform.
Danner som ungt et opret træ, bliver med alderen mere bredkronet da frugterne kan blive meget store og tunge. Sorten er rimelig sund men kan få lidt skurv.

Drejæble kan ses ved det fynske hus fra Årup, nr. 67. Samt ved frugtterasserne i Brede.