Frilandsmuseet holder åbent 5 påskedage fra skærtorsdag den 29. marts til anden påskedag den 2. april 2018 kl. 10-16 

Frilandsmuseets køkkenlaug har travlt i herregårdens køkken. De fremtryller forskellige retter hver dag i påsken, som det var almindeligt i 17- og 1800-tallet.

Kom forbi og få hele historien om påskemaden og smag på sagerne.

Melder sulten sig for alvor, er Land-kiosken åben. Her kan købes gode pølser fra slagteren, sandwiches, kage, gammelsdags slik og både kolde og varme drikkevarer.

Hestevognen kører hvis vejret er til det. Museumsbutikken er fuld af gode forårstilbud og kiosk og restaurant er åben.

Efter påsken lukker Frilandsmuseet og åbner igen tirsdag den 1. maj 2018

Historisk påskemad

Skærtorsdag stod menuen på nikål som bestod af ni forskellige slags grønt, noget af det kål, men ellers måtte man bruge hvad der var kommet frem! F.eks. skvalderkål og brændenælder. Langfredag var sorgens dag og den blev markeret ved at servere rugmelsgrød. Lørdag var en travl dag og blev kaldt stumpelørdag, da den var alt for kort til at det man skulle nå, bl.a. tøjvask og rengøring. Dagen kunne sluttes af med skidne æg, hårdkogte æg i sennepssovs. Resten af påsken stod også på ægge-mad, f.eks. æggekage med flæsk. Lam var også en vigtig del af påskens festmad.

Del denne side