Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Fællesspisning

Fællesspisning

Hver fredag i juli vil Frilandsmuseet byde jer på en hyggelig aften med lækker mad. Middagen vil finde sted i hyggelige omgivelser ved en af museets gårde. Her vil egnens historie vil blive udfoldet i en gastronomisk oplevelse for vores gæster. Maden inkluderer en egnsbestemt appetizer samt en hovedret, som er kokkens moderne fortolkning af en traditionel egnsbestemt ret.

Selskaberne spiser ved hver deres bord, hvor man kan nyde udsigten til gården og høre om egnen i en speedtalk om bygningen og dens historie. Efter middagen kan man nyde live musik ved gården fra Ostenfeld mellem kl. 19.45 og 21.00.

Inkluderet: Egnsbestemt appetizer og hovedret samt entre til museet. Drikkevarer kan tilkøbes.

KØB DIN BILLET HER

Vær venligst opmærksom på følgende inden du bestiller:

  • Læs menuen for de pågældende fredage i beskrivelsen forneden, og vælg din ønsket dato i kalenderen nedenunder.
  • Hvis du kommer som en del af et selskab anbefaler vi at købe billetterne sammen, så I er sikre på at sidde samlet.
  • Billetter til fællesspisning skal købes på forhånd og kan ikke købes på dagen.

Menuer for de fem middage er:

  • Fredag d. 2. juli
    - Middag ved gården fra Rømø -

Forret: Grønne muslinger med syrlige æbler, røget cremefraiche, citron og karse

Hovedret: Langtidsstegt lammeskank, glaseret i egen sky med purløg, citron og Rømørejer. Kødet er anrettet på nye løg, gulerødder med top og små sommerkål grillet med rosmarin og hvidløg. Nye danske kartofler med et drys af purløg.

  • Fredag d. 9. juli
    - Middag ved gården fra Bornholm -

Forret: Friskbagt solsikkerugbrød smurt med økologisk smør og anrettet med røget sildefilet, rødløg, æggeblomme, radise, sort peber og masser af purløg.

Hovedret: Stegt Nordsøtorsk med en kompot af nye kartofler og løvstikke smagt til med fedt fra stegte ristepølser. Fisken anrettes med en sauce lavet på dampede blåmuslinger, hvidvin og brud af ristepølser. Salat af fennikel og babyspinat med en vinaigrette af grov sennep og æbleeddike.

  • Fredag d. 16. juli
    - 70’er middag ved Stadager Brugs -

Forret: Håndpillede søkogte rejer med pikant dressing, syltede hvide asparges, dansk tomat, sprød agurk, sprød hovedsalat, citron og dild.

Hovedret: Minifarsbrød med en kerne af tyttebær, stegt med dansk bacon, anrettet med en sauce af stegeskyen. Nye kartofler og syltede tyttebær. Ensyrlig salat af sommerkål, fennikel og purløg.

  • Fredag d. 23 juli
    - Middag ved gården fra Dannemare -

Forret: Kraftig hønsebouillon med små brødboller. Suppen er smagt til med sommerporre, nye gulerødder og hengemt (syltede) knoldselleri.

Hovedret: Dansk kalv, langtidsbraiseret i masser af urter. Serveres med stegt sommerkål med purløg, citron og grønne æbler, en kompot af bagte knoldselleri og nye kartofler. Sprød salat af grønkål, røde æbler og syltede løg med en dressing lavet på lokal honning.

  • Fredag d. 30. juli
    - Middag ved Tvillingegården fra Skåne -

Forret: Surströmming og kogte kartofler serveret med karse, let pisket cremefraiche og hjemmelavet knækbrød.

Hovedret: Kødboller, rørt på hakket sommerbuk og smagt til med enebær og timian. Kødbollerne er anrettet på grillet sommergrønt med vildtsauce og syltede tyttebær. Sprød salat med kål, blåbær, grønne æbler og en hjemmelavet valnøddedressing.

Vi gør opmærksom på at der er begrænsede pladser. Til hvert arrangement er der 75 billetter til salg.

På de fem fællesspisnings-fredage vil museet have ekstraordinært åbent til kl. 22.00.