Bonderøvsfestival

06.08.19 - 11.08.19 

Bonderøvsfestival i historiske omgivelser

For første gang nogensinde afholder Frilandsmusset Det Gamle Danmark Bonderøvsfestival. Her kan moderne bonderøve og nysgerrige børn og voksne lære om livet på landet og de traditionelle håndværk.

Der er så yndigt ude på landet. Men hvad gjorde bønderne egentlig, før majetærskeren blev opfundet? Hvad kan vi lære af de gamle håndværk, og hvordan smagte smørret dengang, man kærnede det selv? Det kan du finde ud af, når Frilandsmuseet slår dørene op til Bonderøvsfestivalen, der finder sted fra den 6. - 11. august.

Det er første gang, at Frilandsmuseet afholder festivalen, der både henvender sig til dedikerede bonderøve, bæredygtige gør-det-selv typer og alle dem, der bare er nysgerrige og måske har en lille urtehave på terrassen eller tre høns i baghaven.

”Vi har nogle af de dygtigste håndværkere herude på Frilandsmuseet, som har en viden, vi gerne vil dele med et bredt publikum. Samtidig vil vi gerne vise, hvordan nogle af håndværksmetoderne fra gamle dage også kan bruges i dag, hvor bæredygtighed spiller en stor rolle,” siger Peter Darger, der er kunstnerisk leder på Frilandsmuseet og en af initiativtagerne til Bonderøvsfestivalen. 

Bæredygtighed og Morten Korch 

I løbet af de seks dage Bonderøvsfestivalen varer, vil museets håndværkere præsentere de besøgende for mange af de metoder, som bønderne brugte tidligere. Der vil blive bygget, tækket, muret og malet, og der vil også være mulighed for selv at prøve kræfter med de forskellige håndværk. 

Derudover kan du som festivalgæst prøve at malke trækoen Maren, opleve når fårene klippes og ride på ponyer. Du kan også smage din vej fra jord til bord,når Smag for Livet inviterer på eksperimenter og smagsprøver. Her vil smagsforskere og smagsformidlere stimulere dine fem sanser og gøre dig klogere på den mad, du putter i munden.

Rammen for festivalen er inspireret af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, og arrangørerne håber at kunne introducere landbrug og bæredygtighed til både voksne og børn gennem en blanding af leg, læring og underholdning.

I museets historiske gårde vil der være teater og fællessang med nogle af Morten Korchs klassikere, og har du lyst til at dyste med din familie eller afprøve dine færdigheder som bonde, er der hver dag et tætpakket program med alt fra klima-talk i børnehøjde til kageværksted med kageaktivisten Jesper Søvndal fra Bagedysten. Blandt andet kan du se ølbrygning, kaninhop, kæphesteridning, prøve tovtrækning eller se, hvem der kommer først igennem den 140 meter lange halmballeforhindringsbane.

KØB DIN BILLET HER

AKTIVITETSKORT

Spar penge på aktiviteterne ved at købe et aktivitetskort online HER eller i museumsbutikken. 

Uden kuponen koster aktiviteter 20 kr. pr. person Man vælger selv, om man vil købe kuponen eller om man vil betale per aktivitet. Man sparer 50 kr. med et aktivitetskort, hvis man vil prøve alle aktiviteterne. Man må meget gerne dele en kupon mellem flere personer. 

Hvis man ikke bruger alle stemplerne på kortet kan man bruge dem til andre særarrangementer frem til 2020. 

OBS! Denne kupon dækker kun aktiviteter og inkluderer IKKE entre til museet, ponyridning eller hestvognsturen.

KØB DIT AKTIVITETSKORT HER

BETALING 

Vi kan ikke tage imod MobilePay, så husk kreditkort eller kontanter. 

Program

Del denne side