Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Den anden halvdel af historien - Kvinderne i modstandsbevægelsen

Den anden halvdel af historien

Kvinderne i modstandsbevægelsen

I historiebøgerne om besættelsen af Danmark bliver hovedrollerne i modstandsbevægelsen som regel udfyldt af mænd. Kvinderne derimod er ofte rolleløse eller spiller i bedste fald en perifer birolle.

Det vil vi gøre op med i denne nye rundvisning.

For i virkeligheden spillede kvinderne en vigtig rolle i modstandskampen. I denne nye rundvisning sætter vi fokus på, hvilket arbejde kvinderne typisk udførte i modstandsbevægelsen. Det gjaldt alt lige fra at arbejde som kurerer til at skjule modstandsfolk eller koldblodigt likvidere tyskernes håndlangere.

Ofte havde kvinderne den fordel, at de kunne gå under radaren, fordi den tyske besættelsesmagt ikke forventede, at kvinder udførte modstandsarbejde.

Hør de personlige historier

Vi dykker også ned i flere specifikke modstandskvinder og deres historie.

Det gælder for eksempel den kommunistiske modstandskvinde Musse Hartig. Som kurer satte hun livet på spil for at sikre, at vigtige budskaber kom frem til modstandsbevægelsen. Et arbejde, der havde store konsekvenser for hende. Dels måtte hun i en længere periode forlade sine to, små døtre. Dels fik hun efterfølgende store psykiske og fysiske mén af det farlige arbejde.

Vi fortæller også historien om Hvidstengruppens kvinder Tulle og Gerda, der godt nok ikke blev henrettet som andre i familien, men blev sendt til et rædselsvækkende ophold i tysk fængsel.

Det er på tide, kvinderne i modstandsbevægelsen får en stemme. Det gør de i denne nye rundvisning.

  • Varighed: 1 time
  • Antal: Max 20 personer
  • Mødested: Museumsbutikken i stueetagen

Priser:

Inden for alm. åbningstid: DKK 950 plus entré.

Uden for alm. åbningstid: DKK 1.500 plus entré.

Booking: Send en mail til frihedsmuseet@natmus.dk eller ring på 41 20 60 80 for at booke en privat rundvisning - vær OBS på, at private rundvisninger skal bookes senest 7 dage i forvejen.